Mit lehet tenni a térdfájdalom ellen?

Ha térdfájdalommal küzd, akkor érdemes tisztában lenn vele, hogy a dagadó, vizesedő és fájó térd egyáltalán nem ritka, nagyon sok embert érint a probléma. Az okok változatosak lehetnek, de azt biztosan ki lehet jelenteni, hogy a fájdalmat mielőbb enyhíteni kell.

Térdfájdalom ellen fontos tenni, azonban nem csak a tünetek enyhítése fontos, hanem a probléma gyökérokát is fel kell deríteni. Ez alatt nem az internet segítségével való öndiagnosztizálást értjük, hanem az ortopéd szakorvosi vizsgálatot. A térdfájdalom oka lehet ínygyulladás, rheumatoid arthritis, nyáktömlő gyulladás, köszvény és akár egy korábbi sérülés is. De, akár életmódbeli tényezők is okozhatják a kínzó fájdalmat. Például a térdízület túlterhelése rövid időn belül ízületi gyulladáshoz és fájdalomhoz vezet. Ez főleg a nagy súlyok emelgetésével és a futással, ugrálással járó sportok esetében igaz. A fájdalmat akár folyadékhiány is okozhatja, mivel az ízületi porc nagy részét víz alkotja, ezért az izmok és az ízületek működéséhez mindenképp szükség van a kellő hidratálásra. A nem is térdfájásra hajlamosító tényező, mivel a nőket sokkal nagyobb arányban érinti az ízületi gyulladás, mint az erősebbik nemet.

Emellett nem szabad figyelmen kívül hagyni a korábbi sérüléseket és a családi hajlamot. A változékony időjárási jelenségek, mint például a frontok szintén hozzájárulhatnak a fájdalomhoz. Az egészséges életmód sokat segíthet a fájdalom enyhítésében, illetve érdemes kipróbálni a Dolixirt, mely egy kizárólag természetes összetevőket tartalmazó készítmény, mely nélkülöz minden káros összetevőt, mint például az alkohol, a szintetikus illatszerek vagy a tartósítószerek. A Dolixirt bármikor használhatod, nem étkezésekhez kötött alkalmazása. Ha szeretne bővebb információkat megtudni, akkor érdemes ellátogatni a dolixir.hu weboldalra!