Mit kell tudni a terhességi tesztekről?

Van egy mondás, miszerint egy nő két dologért tenne meg mindent. Azért, hogy teherbe essen vagy azért, hogy ne. Viszont, ha csak felmerül a várandósság lehetősége, akkor a leggyorsabb mód, hogy erről megbizonyosodjon a terhességi teszt használata.

Terhességi teszt használatával hamar kideríthető, hogy áldott állapotban van-e. A terhesség egyik legjellemzőbb tünete, ha elmarad a menstruáció és gyengeség, fáradékonyság, hányinger és szédülés jelentkezik. Bár ezek a jelek sokat mondók, azonban a terhességi teszt elvégzése nélkül nehéz megállapítani, hogy valóban várandósságról van szó. Ugyanis ezek a tünetek idegesség, tartós stresszesetén is jelentkezhetnek. Ahhoz, hogy valaki teherbe essen, akár egyetlen együttlét is elegendő. A terhességi teszt a HCG hormon kimutatásán alapszik, amely a petesejt beágyazódásától kezdve kezd el termelődni. Jellemzően az ovulációt követő hatodik-tizedik napon történik meg a beágyazódás. Ha ezt megelőzően történik a teszt elvégzése, akkor negatív lesz az eredmény és szinte biztosan nem mutatható ki a várandósság. Ezt követően viszont megbízható eredményt ad a teszt.

A terhességi hormon vizsgálata vizeletből történik. Attól függően, hogy mennyire érzékeny a teszt, általában a várt menstruáció után négy-öt nappal kimutatható a várandósság. A minél pontosabb eredmény érdekében célszerű a reggeli első vizeletnél elvégezni a tesztet, mivel ekkor a terhességi hormon nagy mennyiségben jelen van a vizeletben. A kereskedelemben kapható terhességi tesztek jellemzően megbízható termékek, így nagyon ritka, hogy nem működnek vagy téves eredményt mutatnak. A terhességi tesztet beszerezheti drogériákban, üzletekben, de akár a gyogyline.hu webáruházban is! Bővebb információkért azt javasoljuk, hogy látogasson el a gyogyline.hu webáruházba!

Vélemény, hozzászólás?