A legjobb tennivalók Philadelphiában

Gyakran figyelmen kívül hagyják Philadelphiát New York és Washington D.C. mellett, pedig számos turisztikai látnivalóval büszkélkedhet, amelyeket mindenképpen érdemes megnézni. Ezek közül sok a gazdag történelméhez kapcsolódik.

A város központjában elterülő Fairmount Parkot két festői részre osztja a csillogó Schuylkill folyó. Figyelemre méltó, hogy ez a legnagyobb városi park az Egyesült Államok egész területén, és számos szabadtéri tevékenységet kínál Önnek; a túrázás és a kerékpározás különösen népszerű. Az 1812-ben alapított festői park kitűnő szobrokkal és nyilvános műalkotásokkal gyarapodott a parkosított gyepek és a történelmi házak mellett. A gyönyörű Boathouse Row mellett a parkban található a csodálatos Emlékcsarnok és egy gyönyörű japán kert is.  A nagyon szürreális és lenyűgöző felfedezésre váró hely Philadelphia Magic Gardens épülete a városközponttól délre található. Csodálatos vegyes művészeti múzeum, galériái és kertjei mozaikok, tükrök és falfestmények hipnotikus keverékét kínálják, hihetetlen műalkotásokkal és installációkkal, bárhová is néz.

Noha az egyedülálló helyszínen a 60-as években kezdték meg a munkát, a múzeumot csak 2008-ban nyitották meg a nagyközönség előtt. Isaiah Zagar mozaikművész és felesége, Julie életművében a Varázskertekben minden megtalálható, a mesés népművészettől és a cserépmozaikoktól kezdve szenzációs szobrokig és mókás alkotásokig. A város déli részén található a Citizens Bank Park, ahol a Philadelphia Phillies található, az egyik legrégebbi Major League Baseball franchise. Ha a városban jár, érdemes elmenni egy meccsre A mámorító légkör és a szikrázó, korszerű stadion egy felejthetetlen ügyet hoz létre. A 2004-ben megnyílt óriási Citizens Bank a liga legjobbjait látja vendégül, epikus kilátással a pályára, bárhol ül.

Vélemény, hozzászólás?