Mit kell tudni a műfű pázsit vásárlásról?

A műfű pázsit napjaink nagyon elterjedt burkolata. Rohanó világunk modern kertjeiben megkönnyítik a mindennapjainkat és még környezetkímélő is. Nem terheli le annyira az erőforrásainkat, nem kell öntözővizet használni, áramot és növényvédő szereket sem.

Mit kell tudni akkor, ha műfű vásárlást tervezünk? Milyen kérdések merülnek fel bennünk?

  1. Az első kérdések között van az, hogy milyen műfüvet vegyünk? Többféle típus van, ami online vásárolva mondhatni zsákbamacska is lehet. Ha már műfű webáruházból szeretnénk műfüvet venni, akkor olyan helyről szerezzük ezt be, ahol küldenek ki műfű mintacsomagot. Ez arra szolgál, hogy kézbe tudjuk venni, megnézhetjük a műfüvek puhaságát, milyen tapintású, mennyire zöld, milyenek a szálak, mennyire élethű, stb. stb.
  2. A második felmerülő kérdés, ha már tudjuk, melyik műfüvet szeretnénk, hogy mikor rendeljük meg és az év melyik időszakában tudjuk majd leteríteni a kertben. Nos. Tudnunk kell azt, hogy a műfű kivitelezése szezonális. Természetesen télen nem alkalmas az időjárás hozzá, mert tartósan +8 Celsius fokban viselkedik megfelelően. A műfű lerakást tavasztól késő őszig ütemezzük, a műfüvet viszont megvehetjük télen is, akciósan.
  3. A következő kérdés, hogy nagy mennyiség esetén is házhoz szállítják nekem? Igen. A műfű tekercsekben érkezik házhoz, terjedelmes csomag esetén az erre specializálódott szállítmányozó cégek hozzák házhoz. A komolyabb műfű cégek pedig saját kocsival is elviszik a helyszínre. Nem probléma tehát, ha több száz négyzetméter műfűre van szükségünk.
Műfű
Műfű

A műfű pázsit vásárlás nem bonyolultabb, mint bármi mást online megrendelni. Ha van konkrét elképzelés és tudjuk mit akarunk, zökkenőmentesen szerezhetjük be az álomkert legszebb pázsitját.

Hová alkalmazható a műfű?

A műfű számtalan területen jelent megoldást egy szép, tiszta, mindig rendezett és mindig zöld kertre. De nem csak a kertek, hanem a sportpályák, éttermek, rendezvényhelyszínek, kutyafuttatók, óvodák, iskolák játszótere, közterületek és még rengeteg terület burkolóeleme lehet.

A műfű lerakáshoz kell e szakember, vagy letehető saját kezűleg is?

A területtől függ tulajdonképpen, hogy könnyen megoldható e, vagy szükség van e földmunkagépekre és egyéb speciális eszközökre, például betonkeverőre. Ilyenkor jó, ha műfű kivitelező cégre bízzuk a munkát. Ha viszont az alap és a szegélyek is megvannak, akkor nyugodtan elvégezhető saját kezűleg is.

A műfű pázsit vásárlástól nem kell tartani. Ugyanúgy megvehetjük, mint egy táskát, vagy bármi mást.

Vélemény, hozzászólás?