Mit írjunk egy vicces születésnapi kártyába?

Szeresse vagy utálja őket – a születésnap az élet része. Az öregedést és a bölcsebbé válást jelzik, és gyakran jelentős mérföldköveket jelölnek az életben. A legtöbben egyetértenek abban, hogy egy bizonyos életkor után a születésnapok már nem olyan szórakoztatóak, mint a fiatalabb években. Az öregedés egyesekben rettegést kelthet, és bosszantó emlékeztető lehet arra, hogy az élet rövid.

De a születésnapoknak soha nem szabad szomorúnak lenniük, és mindig boldogságot és ünneplést kell hozniuk. A születésnapi kártyáknak mindig meg kell mosolyogtatniuk a címzettet. Ha barátjának vagy családtagjának olyan születésnapja van, ami miatt nem annyira izgatott, könnyedén boldoggá teheti a nagy napjukat, ha egy vicces megjegyzést tesz a születésnapi üdvözlőlapjába. Nincs semmi baj az öregedéssel, de szórakoztató szerepet játszhat. Ha úgy dönt, hogy beleír egy viccet a születésnapi üdvözlőlapjába, legyen tudatában annak, hogy az milyen érzéseket vált ki a címzettben. Győződjön meg arról, hogy nem durva vagy lekezelő, különben megsértheti barátja érzéseit, és problémát okozhat a kapcsolatában. Ehelyett ragaszkodjon az ártatlan bohóckodáshoz. A megajándékozott életkorával kapcsolatos viccek mindig nagy sikert aratnak a születésnapokon.

Érdemes ezektől tartózkodni, ha a címzett különösen érzékeny erre a témára. De ha nem, akkor ne fogja vissza magát. Ha elérik a mérföldkőnek számító életkort, például 30 vagy 50 évet, tudassa velük, hány évesek lesznek. Ha fiatalabb náluk, még több lehetősége van. Ahhoz, hogy megtalálja a tökéletes viccet a születésnapi üdvözlőlapjához, vegye figyelembe a címzettel való kapcsolatát. Ő a testvére, házastársa, barátja, szülei? Mindegyiknek megvan a maga vicckategóriája. Használja kapcsolati állapotát, hogy még viccesebbé tegye a születésnapi tréfáját.

Vélemény, hozzászólás?