Leucin fogyasztás nem csupán izomépítés céljából!

A leucint elsősorban az izomépítéssel szokták összefüggésbe hozni, így nem csoda, hogy elsősorban sportolók és különösen testépítők fogyasztják. Ugyanakkor a leucin ennél sokkal több ember, csoport számára lehet hasznos, így érdemes bővebben tájékozódni róla! Az alábbiakban bővebben ismertetjük mi mindent érdemes tudni erről a nagyszerű aminosavról!

Leucin különösen az izomépítéshez szükséges, így nem meglepő, hogy elsősorban a testépítők vásárolják a leucin tartalmú étrendkiegészítőket. Mindamellett nem csupán ennek a rétegnek érdemes a leucint fogyasztani, hanem mindenkinek célszerű lenne, hiszen az élethez elengedhetetlen fontosságú vegyületről van szó. A leucin a fehérjék építőköve, ezenkívül az esszenciális aminosavak közé tartozik, melyeket a szervezet nem képes előállítani, ezért táplálkozás útján kell bevinni a szervezetbe. Ennek kétféle módja van, ételek és táplálékkiegészítő általi. A leucin bevitel elsősorban a növényi táplálkozás útján valósítható meg. Többek közt megtalálható a zöldségekben, tengeri algában, olajos magvakban, mint a dió, mogyoróbél vagy szezámmag. Ezenkívül a spenót és a különféle gabonafélék is tartalmaznak leucint.

A leucin olyan betegségek esetében lehet hasznos, mint a krónikus vesepanaszok, a különféle allergiák, a májbetegségek, továbbá a katabolizmus, vagyis az izomvesztés. Ahogy már fentebb is említettük, mindenkinek érdemes volna leucint fogyasztani, ez azonban különösen igaz a sportolókra. Elsősorban megfelelő táplálékbevitellel kell gondoskodni a kellő leucin bevitelről, azonban a legtöbb ember esetében ez nem valósul meg, így érdemes táplálékkiegészítő formájában bevinni. Bővebb információkat a vitaminstore.hu webáruházban talál, ahonnan rendelni is tud!

Vélemény, hozzászólás?