Tippek, amelyek segítenek megbirkózni az elbocsátással

Nehéz elveszíteni az állását – nehéz a bankszámlájának és az önbecsülésének. Valószínűleg ez az egyik legsajnálatosabb szakmai tapasztalat, amit valaha átélhet. Azonban bármennyire is nehéznek tűnik egy állás elvesztése, valami pozitívhoz vezethet, mivel új kezdetet ad.

Nem kell egzotikus nyaralásra mennie. Még néhány nap szünet is segít feldolgozni a történteket. Ne hozzon nagy döntéseket az első napokban, és ne rohanjon be a munkaerőpiacra a hír meghallása utáni napon. Időre van szüksége, hogy feldolgozza a történteket. Annak érdekében, hogy kordában tartsa a szorongását és a stresszt, számolja ki, mennyi ideig kell munkát keresnie – és adjon magának erre a lehető legtöbb időt. Nézze meg, mire költi el a pénzt, és hogyan a költségeket. Könnyű haragot érezni egy állás elvesztése után – különösen, ha valóban hűséges lett volna a céghez. Beszélje meg azokkal az emberekkel, akikben megbízik, mielőtt bármilyen toborzóval vagy munkaerő-felvételi vezetővel találkozna. Érzékelni fogják keserűségét, és ez nem fog jól tükröződni. Vegye körül magát pozitív emberekkel, és legyen kedves magához. Ne idegesítse magát a történtek miatt, és ügyeljen arra, hogy jól étkezzen, edzen, és eleget aludjon.

Ha volt már része egy nagy elbocsátásban, amely az újságokban mindenhol megjelent, könnyebb megmagyarázni, miért bocsátottak el. De egyébként el kell magyaráznia a leendő munkáltatóknak, hogy mi történt. Egy rövid, vidám és tömör történet a legjobb. Lehet, hogy az osztályát átalakították, vagy a munkahelyét más helyre költöztették. Győződjön meg arról, hogy a történetét a menedzsere vagy bármely más referencia alátámasztja, akivel a jövőbeni munkáltatója kapcsolatba szeretne lépni. Mielőtt felvenné a kapcsolatot a hálózatával, vagy bármilyen alkalmazást kiküldene, győződjön meg arról, hogy az önéletrajza és a LinkedIn-profilja frissítve van.

Vélemény, hozzászólás?