Minden, amit az energiaitalokról tudni érdemes!

A mai felgyorsult világban egyre több a teendő, sokan készülnek vizsgára, dolgoznak két munkahelyen vagy épp élik az életüket szoros beosztás szerint. A koncentrációs képesség és az energiaszint növelésére a többség valamilyen koffeintartalmú italt fogyaszt, jellemzően kávét vagy energiaitalt.

Energiaital info nagy segítséget jelenthet, hiszen mint tudjuk, az információ hatalom. Az energiaital hátulján olvasható összetevők és információk a legtöbb ember számára nem sok információval szolgálnak. Az energiaital info ebben jelent segítséget, hiszen ennek köszönhetően nagyon sok hasznos információhoz lehet jutni és fény derül rá, hogy mennyire káros a rendszeresen túlzásba vitt energiaital fogyasztás. Érdemes tisztában lenni vele, hogy elsősorban a 18 és 24 közti korosztály fogyaszt rendszeresen energiaitalt. A fiatal korosztály elsősorban a tanuláshoz használja az energiaitalt. Tény, hogy élénkítő hatású az energiaital, azonban ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy korlátlan mennyiségben fogyasztható. Az energiaitalban bőven található koffein, azonban ennek nem csak előnye, hanem hátránya is van.

Napi 300 mg-nál magasabb koffein bevitel esetén alvás megvonással, koncentrációs zavarokkal és idegességgel kell számolni. Ha a napi bevitel meghaladja a 400 mg-ot, az a túladagolás határa. 1000 mg nagyon veszélyes, így jobb óvatosnak lenni! Sokkal jobban jár az, aki az energiaitalt kávéra cseréli, azonban ebben az esetben is oda kell figyelni a mértékletes fogyasztásra. Egészségügyi szempontból mindenképp jobb döntésnek bizonyul a kávé. Mindamellett fontos a szervezet megfelelő hidratálása, elsősorban vízzel. Semmiképp sem javasoljuk, hogy valaki energiaitallal hidratáljon! Bővebb információk az energiaital.info weboldalon található!

Vélemény, hozzászólás?