Dolgok, amiket a toborzók utálnak olvasni a motivációs levelekben

Sokan kérdezik: „A toborzók még olvassanak a motivációs leveleket is?” A válasz igen, 100% -osan megteszik. Ezért fontos, hogy az állásjelöltek olyat írjanak, amely a toborzók számára jó értelemben kitűnik – NEM rossz értelemben. A motivációs levélben vannak olyan dolgok, amelyek szabotálhatják az interjú megszerzésének esélyét.

Ha a motivációs levelet úgy indítja, hogy azt írja megszólításként, hogy „akire vonatkozhat”, ez nagyon személytelen, és ez azt mutatja, hogy nem végezte el a házi feladatát. Ez egy hirtelen módja a motivációs levél megkezdésének. Mindennek tetejébe elavult megközelítés. Az emberek évtizedekkel ezelőtt használták ezt a kifejezést a motivációs levélben. Ehelyett egy olyan mondattal kell kezdeni, mint a „Tisztelt felvételi csapat”, „Tisztelt felvételi menedzser”, vagy ha megtalálja annak a személynek a nevét, aki kiküldte az állást, címezze a motivációs levelet az illetőnek. Ezek a kifejezések segítenek abban, hogy személyes kapcsolatot teremtsen a levélben, ami emlékezetesebbé teheti a toborzók és a felvételi vezetők számára. Gyakran az álláskeresők a levélben mindenféle információt írnak munkakörükről és eredményeikről.

Mi a nagy probléma ezzel? A felvételi menedzser vagy a toborzó már elolvasta ezeket az információkat önéletrajzában. Őszintén szólva, azzal, hogy önéletrajzát összefoglalja a motivációs levélben, pazarolja a toborzó vagy a menedzser idejét. Lényegében arra készteti őket, hogy kétszer olvassanak el valamit, mivel már meg kellett nézniük az önéletrajzot. Ez azért is kockázatos, mert az állásjelölt olyan dolgot írhat a levélbe, amely a felvételi menedzserek számára már az önéletrajz megtekintése előtt eldönti, hogy nem megfelelőek a munkára. Egy profi motivációs levél segít abban, hogy kitűnjön a többi jelölt közül, és kapcsolatot teremtsen a megcélzott céggel. Nem olyan nehéz megírni egy motivációs levelet, amelyet a toborzók szeretni fognak.

Vélemény, hozzászólás?