Minden, amit a lökéshullám terápia kapcsán szeretnél tudni

A lökéshullám terápia népszerűsége egyre csak nő, azonban a tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan még ennek ellenére is bizonytalanok és rengeteg kérdésük van. Ha te is bizonytalan vagy és szeretnél bővebb információkat megtudni a lökéshullám terápia kapcsán, akkor mindenképp olvass tovább.

Lökéshullám terápia elsősorban akkor ajánlott, ha valamilyen mozgásszervi betegséggel vagy problémával küzdesz. A terápia lényege, hogy a beteg szervezetébe a problémás területre nagy energiájú nyomáshullámokat juttat a szakember, melynek következtében megindul a szervezt öngyógyító mechanizmusa. A nyomáshullámok fokozzák a vérkeringést, élénkítik az anyagcserét, továbbá feloldják az izomcsomókat. A lökéshullám terápia számos mozgásszervi betegség esetében megoldást jelent, például a vállfájdalom, a talp és sarokfájdalom, az izomgörcsök és húzódások, a térd és csípőfájdalmak, a boka fájdalom, továbbá az Achilles ín fájdalom esetében is. A lökéshullám terápia esetében a legfontosabb, hogy időben kérj segítséget, mert minél tovább vársz, annál több energiát és időt vesz igénybe a kezelésed és a valódi eredmények elérése.

Első alkalommal konzultációra kerül sor, melynek során átbeszélésre kerül a probléma, továbbá a kezelés ütemezése. A következő lépés az állapotfelmérés, melynek során az egészségügyi információs kérdőív és a beleegyező nyilatkozat kitöltésére kerül sor. Ezenkívül a szakember kitapogatja a problémás területet. A kezelés kontakt gél, valamint lökéshullám aplikátor segítségével történik. A kezelésekre kúraszerűen érdemes sort keríteni. Egy héten két alkalommal kerülhet sor a kezelésre. Ha szeretnél bővebben tájékozódni a lökéshullám terápia kapcsán, akkor célszerű ellátogatni a lökéshullám-terápia.hu weboldalra!