Milyen tulajdonságok az igazán fontosak a másikban?

A párkeresés közel sem olyan egyszerű már, mint a régen. Teljesen átalakult az emberek többségének az értékrendje, ráadásul számtalan befolyásoló tényező jelent meg – élén az internettel és a közösségi médiával – amely maximálisan torzítja az elvárásokat.

Sokan azonban még mindig ugyanúgy komoly kapcsolatot keresnének, azokkal a régi értékekkel és érzelmekkel, amelyek zálogai voltak a sírig tartó házasságnak. Ez azonban nem könnyű, hisz az ember sosem tudhatja, hogy akivel összehozta az élet, az milyen ember is valójában. Ezért aztán kulcsfontosságú, hogy az ismerkedős szakaszban alaposan megfigyeljük, hogy a másik hogyan reagál, vagy miképpen vélekedik az igazán fontos dolgokról. Ilyenkor ugyanis hajlamosak vagyunk rózsaszín ködfátyolon át nézni a valóságot, ám ezt jobb minél előbb levetkőzni, és a romantika mellé becsempészni némi racionális megfigyelést. Vannak ugyanis árulkodó jelek, amik alapján bátran következtethetünk arra, hogy aki velünk szemben ül, az vajon tényleg a nagy ő, vagy sokkal inkább egy újabb csalódás alapanyaga.

Ehhez persze nem szükséges furfangos tervet készíteni, szó sincs arról, hogy nyomozni kellene a párunk után, csupán azokra a tulajdonságokra kell egy picit kiemelt figyelmet fordítani, amelyek ahhoz kellenek, hogy valakivel évtizedekig boldogan élhessünk. Talán meglepő, de a mind közül az egyik legfontosabb az az, hogy miként nyilvánul meg a régebbi kapcsolatairól. Ez ugyanis nagyon sokat elmond a kapcsolati önértékeléséről, ami ha nem megfelelő, akkor az a későbbiekben rengeteg feszültséget és problémát okoz majd. Ha valaki reálisan tud nyilatkozni az elmúlt szerelmeiről, az biztató jel, ám ha csak keserűséggel, hibáztatással és méreggel beszél az összesről, akkor kezdjünk el gyanakodni. A másik, amire nagyon oda kell figyelni, az az, ahogy a feszült helyzeteket, kínos szituációkat kezeli a partner, legyen szó akár a legjelentéktelenebb apróságról is. Hosszú távon ugyanis az sem szerencsés, ha agresszíven reagál, sem az, ha gyáván kibújik a konfrontáció elől. Azonban ha megfontoltan, higgadtan kiáll a maga igazáért, akkor jó eséllyel egy gerinces, valódi emberi értékeket fontosnak tartó partnerrel van dolgunk.