Milyen tipikus hibák vannak a homlokzati hőszigetelés esetében?

Számos hiba lehet, ami miatt a homlokzati hőszigetelés nem sikerül megfelelően. A homlokzati hőszigetelés hosszú időre szól, ezért nagyon fontos, hogy a szigetelés során minden rendben történjen. Az alábbiakban megosztjuk, melyek a leggyakoribb hibák a homlokzati hőszigetelés esetében.

Homlokzati hőszigetelés kapcsán az egyik leggyakoribb probléma a türelmetlenség. Mit értünk ez alatt? Például, amikor a szakember nem hagy elég időt a száradásra, esetleg közvetlenül a több napos esőzést követően esik neki a szigetelésnek. Minden munkafolyamatnak megvan az adott hossza, ezt nem érdemes átlépni. A szakembereknek nem kell bemutatni az úgy nevezett „perem-pont” módszert, amely a hőszigetelő táblák felrakásánál alkalmaznak. Ha a szakember nem ezt a módszert alkalmazza vagy elkapkodja a felrakást, akkor a szigetelőanyag idő előtt fog leválni, ezzel rengeteg bosszúságot okozva. Ugyanakkor legyen szó akármilyen professzionális módszerről, ha a szigetelendő falfelület nincs megfelelően előkészítve, akkor az a későbbiekben komoly költségekhez fog vezetni. A falfelület előkészítése során le kell verni a málló vakolatot, majd a megtisztított falat portalanítani kell.

Talán mondanunk sem kell, hogy a szigetelés során a nem megfelelő rétegrend vagy az anyagok kispórolása milyen komoly problémákhoz vezethet. Lehet, hogy úgy érzi a hőszigeteléskor, hogy sikerült megspórolni némi pénzt, ami elégedettséggel tölti el, azonban később drágán meg kell fizetni ezt a fajta spórolást, így senkinek sem ajánljuk. Szintén nagy hiba, ha a lábazat szigetelését nem a homlokzattal együtt végi el. Ha szeretne bővebb információkhoz jutni a homlokzati hőszigetelés kapcsán, esetlen prémium minőségű anyagokra van szüksége, akkor látogasson el a fitinfo.hu weboldalra!