Milyen legyen a menyasszony apjának pohárköszöntője?

Tehát a lánya bejelentette a közelgő esküvőjét, és bemutatta önnek azt a személyt, aki hamarosan a fia vagy veje lesz? Gratulálunk!

Most esküvőt kell terveznie. Fontos, hogy támogassa a lányát, ezért ideje elkezdeni a helyszínek és árusok sorba rendezését. Azon is el kell kezdenie gondolkozni, hogy mit mondjon a fogadáson, ami az egyik legfontosabb munkája ebben az időszakban. Igen, az örömapának beszédet kell tartania. Akár akarja, akár nem, fontos, hogy kifejezze támogatását azzal, hogy kitör a komfortzónájából, és dolgozik a prezentáción. Itt az ideje, hogy felfedje a lányával kapcsolatos érzéseit, még akkor is, ha ön olyan srác, aki megtartja magának az érzelmeit. Még akkor is, ha Ön az a fajta ember, aki szereti a pohárköszöntőt, mindig jó ötlet a lánya esküvőjére előre megtervezni a beszédet. Ellenkező esetben megkockáztathatja, hogy olyasmit mond, ami zavarba ejti őt. Ne feledje, hogy ha egyszer kimondott valamit, azt nem tudja „visszamondani”.

Valójában jó ötlet a teljes beszédet megírni, hogy az esemény előtt módosíthassa és gyakorolhassa. Ha követi a hagyományt, akkor az esküvő után és a fogadás elején a beszéde lesz az első, ezért mutasson jó példát másoknak, amit követni lehet ön után. Kérdezze meg a lányát, van-e valami, amit nem szeretne, hogy megemlítsen. Ez azért fontos, mert nem akar árnyékot vetni a különleges napjára. Írjon egy listát azokról a témákról, amelyekkel foglalkozni szeretne. Ha hosszú, például több mint fél tucat van, vágja le, nehogy túl sokáig tartson a beszéde. Nézze át többször a listát, mielőtt ténylegesen megtervezi a pontos szavakat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden releváns és megfelelő. Miután felsorolta az összes kívánt témát, írja meg beszédét. Próbálja meg körülbelül 5-10 percre korlátozni az előadást, különben mindenki elveszti az érdeklődését. Jó, ha egy kis ízléses humort ad a beszédéhez, hogy a hallgatóság ne kezdjen el ásítozni.