Milyen termékeket érdemes használni baba testápoláshoz?

A kisbabák bőre sokkal érzékenyebb, mint a felnőtteké. Éppen ezért nem szabad ugyanazokat a tisztítószereket, testápolókat használni, mint a felnőttek esetében. Érdemes minél természetesebb anyagokat használni, ráadásul az első pár hétben, hónapban nem is kell mindennap fürdetni a kicsiket.

Baba testápolás – Természetesen minden szülő a legjobbat szeretné gyermekeinek. Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen termékeket használ a kicsik esetében. Az újszülött bőre egy ragacsos mázzal, az úgy nevezett magzat mázzal van befedve. Erről azt érdemes tudni, hogy korábban a születés után szinte rögtön eltávolították ezt a mázat, ma már viszont pontosan tudjuk, hogy ez a máz nagyon hasznos. A magzat máz akadályozza meg, hogy a baba bőre felázzon a magzatvízben. A születés után is nagyon hasznos a magzatmáz, ugyanis a bőrbe felszívódva védelmet nyújt a baba számára. Erre szükség is van, ugyanis a baba immunrendszere a születés után még gyenge. A bőrre jellemző normál PH érték kialakulása is csak hetekkel, hónapokkal később következik be. Éppen ezért speciális szerek használatára van szükség.

A babák bőre speciális, kifejezetten babák számára kifejlesztett termékeket követel meg. Az első hat-nyolc hétben nem szükséges napi szinten fürdetni a babákat. Bőven elegendő két-három naponta sort keríteni a fürdetésre. Az antibakteriális szereket mindenképp kerülni kell, nincs is szükség rájuk, mivel a babák nem igazán lesznek piszkosak, semmi nem indokolja az ilyen szerek használatát! Fontos ellenőrizni az összetevők listáját, ugyanis fontos, hogy minél természetesebb összetevőket tartalmazzon a baba testápoló. A testápolót a fürdést követően kell használni! Ha szeretne baba testápolót vásárolni, akkor látogasson el a gyogyline.hu webáruházba!

Vélemény, hozzászólás?