Milyen névnap van ma? Mit jelent a névnap?

Képzelje el, hogy születésnapja és a karácsony összeolvad, és meg fogja érteni, miért olyan nagyok a névnapok Magyarországon. A naptár minden napját egy név jelöli – néha több név is elfoglal egy napot. Bármelyik napra esik a neve, az lesz az ön névnapja.

Milyen névnap van ma? Ezt és sok minden mást is megtudhat a kerdezdmeg.hu weboldalon, tehát ne vesztegesse az idejét, keressen fel minket bátran és rengeteg hasznos infóval gazdagodhat. A legtöbb magyar kiválasztja a gyermeke nevét a névnapok listájáról, amikor gyermekének nevet választ. Vagy az apa nevét is gyakran használják arra, hogy a fiúnak átadja a családi örökséget. Akárhogy is, a gyermek megnevezése Magyarországon átszőtt hagyományokkal bír. A névnap nem csak magyar dolog, sok kultúra ünnepli az év egy napjához kapcsolódó keresztneveket. Szerencsére ez a hagyomány még mindig él, de az Amerikai Egyesült Államokban például egyáltalán nem ünneplik. Igazán szórakoztató, hogy van egy második nap, hogy megünnepeljük önmagunkat és azokat, akiket szeretünk. Elég nehéz emlékezni valaki születésnapjára, de számontartani a névnapokat nagyon egyszerű, pláne ha használja weboldalunkat, ahol minden nap megtekintheti az aktuális névnapost.

A magyarok megoldást találtak arra, hogy nyomon kövessék a szeretteik névnapjait azáltal, hogy mindenhova felteszik a névnapi naptárakat. Látjuk őket az iskolában, boltokban és még a lakásunkba is kifüggesztjük, amikor beköltözünk. Tehát a névnapi ünneplésnek számos előnye van. A következő magyar nemzedéknek el kell döntenie, mit tegyen, válasszon egy nevet a naptárról, vagy adjon gyermekének egy új nevet. Sokan valószínűleg fenntartják a névnapok hagyományát, de talán amint több „nyugati” hatás szivárog be a kultúrába, a hagyomány elhalványul. Amennyiben többet tudna meg a névnapokról, keresse fel a kerdezdmeg.hu-t és itt mindent megtudhat.

Vélemény, hozzászólás?