Mi a legfontosabb dolog, ami visszatartja a szakembereket a siker útján?

Szakemberként nem biztos, hogy tudja, mekkora potenciállal rendelkezik a karrierje során. Számos tényező befolyásolhatja karrierje sikerét, de az egyik leglényegesebb a saját képességeink alábecsülése. Mi hátráltat minket abban, hogy karrierünk során sikert érjünk el? És hogyan tudjuk kijavítani ezt?

Az ember hitrendszere a kulcsa annak, hogy a szakemberek sikerrel járnak-e, vagy lemaradnak társaiktól. De várjunk, mi a hit? A meggyőződés, a bizonyosság érzése abban, hogy mit jelent egy bizonyos dolog. Az ember hitrendszere öntudatlanul alakult ki interakcióik és tapasztalt asszociációik alapján, legyen az gyermekkorban, oktatásban, párkapcsolatban vagy munkahelyen. Ezek a tapasztalatok bele vannak vésve az ember elméjébe, és gyakran kihívást jelentenek a változtatásra, mert rögzítették az általuk okozott öröm vagy fájdalom érzését. Tehát az a kérdés, hogy a hite visszatartja? Ha a válasz igen, akkor érdemes tovább olvasni.

Ha úgy gondolja, nincs meg a szükséges képessége és tehetsége: az élet megköveteli az embertől, hogy folytassa a tanulást és a haladást. Félelmetes és kényelmetlen kockázatot vállalni és a komfortzónán kívülre kerülni. Szánjon most egy pillanatot, és térképezze fel a fejleszteni kívánt területeket. Hozza létre és vállalja el céljait, mérje meg az eredményeket és módosítsa őket szükség szerint. Ne feledje ezt, soha nem fogja tudni, mire képes igazán, hacsak nem próbálja meg. Hányan ismernek olyat, aki olyan magabiztos, hogy csak ők képesek elvégezni a szükséges munkát? A vezetők gyakran túl sokáig kapaszkodnak valamibe. Nehéz nekik elengedni a dolgokat. Ha viszont megtanulja elengedni a problémákat és fejlődne minden téren, akkor rátérhet a siker útjára, és nem kell többé azon aggódnia, hogy vajon tényleg képes-e a sikerre. Ha van hite, nem lehet akadály ön előtt.

Vélemény, hozzászólás?