Milyen a háború előtti apartman?

A háború előtti lakás olyan kifejezés, amely a második világháború előtt épült lakóházakra vonatkozik. A toronyházakat általában azoknak tekintik, amelyeket 1900 és 1939 között építettek, de az 1880-as évekbeli épületeket gyakran a háború előtti kategóriába sorolják.

Míg a háború előtti lakóházak sok városban megtalálhatók, ezt a kifejezést leggyakrabban New York-i ingatlannyelvben használják. Az ikonikus háború előtti épületek segítettek meghatározni a felső West Side és Manhattan nyugati városrészeinek építészeti megjelenését, de a háború előtti épületek a szomszédos városrészekben is megtalálhatók. A háború előtti apartmanok a városi népesség fellendülésének idején épültek, és méretükben és stílusukban változatosak. A legnagyobb lakásokat úgynevezett égi kúriákként fogadták el, hogy a gazdagokat a városba csábítsák, míg a középkorosztály lakói vagy művészei számára szerényebb háború előtti apartmanházakat építettek. Azok az emberek, akik szeretik a háború előtti lakásokat, élvezhetik a ​​jellemzők többségét, nevezetesen egy olyan épületben élhetnek, amelynek történelemtudata van, és rendelkezik a régi világ jellegével és varázsával.

A háború utáni időszakban és napjainkig épített terekkel ellentétben a klasszikus háború előtti lakások időtlen vonzerőt képviselnek, és az életkor előrehaladtával drágábbak és kívánatosabbak. A régi épületek karbantartást igényelnek, a felújításoktól kezdve a szakképzett kereskedők teljes körű történelmi helyreállításáig. A háború előtti épületekben való élet gyakran azt jelenti, hogy meg kell oldani a régi csöveket és a hibás vezetékek rögzítését, cseréjét és frissítését, vagy az ólomfesték rétegeinek eltávolítását eltakarva a finom díszléceket. Jelentheti a gondatlan múltbeli felújítások kijavítását vagy a helyiségek modern ízlésének visszatérését.

Vélemény, hozzászólás?