Miért éri meg krill olajat fogyasztani?

A krill olaj kapcsán egyre többször igazodik be, hogy igazán egészséges és jótékony hatással van a szervezetre. A krill olaj az omega-3 halolajak egyik népszerű alternatívája. A krill olaj a DHA és EPA zsírsavakat foszfolipid formában tartalmazza.

Krill jelentése norvégul bálnaeledel. A krill alapvetően egy gyűjtőnév, mely az apró, garnélaszerű rákokra utal. Nagyon sok kutató úgy véli, hogy a krill a legnagyobb biomasszát alkotja, amely a Földünkön előfordul. Sötétedés után a krill rákok tömege felszínre emelkedik táplálkozási céllal. A krill egy egysejtű növénnyel táplálkozik, mely a fitoplankton nevű alga, amely az antarktiszi jégben, valamint alatta él. A krill olaj háromféle összetevőből áll, melyek az astaxanthin, a foszfolipidek és az EPA és DHA omega-3 zsírsavak. A krillek halászatát szigorúan szabályozzák, így nem kell attól tartani, hogy az állomány elfogy vagy vészesen lecsökken. A halászat mellett a krillt a bálnák, pingvinek, fókák és egyéb fajok is csökkentik, táplálkozási célzattal. A krill olaj a többi halolajjal összevetve sokkal komplexebb, jobb minőségű.

A krill olaj fogyasztása több szempontból is előnyös. Például hozzájárul a hormonális egyensúly kialakításához, illetve a menopauza tüneteinek csökkentéséhez is hatékonyan hozzájárul. Ezenkívül a krill olaj a megemelkedett glükóz és lipid szint csökkentésében is hatékony, így cukorbetegség esetén nagyon hatékony kiegészítő lehet. Értékes zsírsavainak hála a krill olaj a bőr egészségéhez is hozzájárul. A krill olaj ekcéma és pikkelysömör esetén kifejezetten ajánlott. Ráadásul erőteljes gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. Ha szeretne krill olajat rendelni vagy bővebb információkra van szüksége, akkor látogasson el a vitaminstore.hu webáruházba!