Miben tud segíteni a családkutató?

A legtöbb ember mindössze néhány rokonát ismeri, ha már a dédnagyszülők vagy az ükszülők kerülnek szóba, akkor csak információ morzsával vannak tisztában. A tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre többekben merül fel az igény, hogy bővebb információkat is megtudjanak a rokonaikról.

Családkutató segítségével Ön is kiderítheti, hogy kik a felmenői. Ugyanakkor nem csupán neveket és évszámokat fog látni a munka végeztével, hanem történeteket, érdekességeket, különleges, már-már hihetetlen összefüggéseket tudhat meg. Összegezve jóval gazdagabbá válik Ön is és családja is. Attól függően, hogy mennyi írásos emlék áll rendelkezésre, a szakember akár több száz évre is visszatudja vezetni a családfát. Ehhez azonban első körben minél több információt kell megtudni a még élő családtagok kapcsán, illetve azok kapcsán, akikre az élő családtagok emlékeznek. Olykor a kevésbé fontosnak hitt információk is nagyon sokat segíthetnek. Akár egy fiók mélyén lapuló anyakönyvi kivonat, akár gyászjelentések vagy feljegyzések. Mindezek rengeteget segíthetnek a családkutatónak, hogy elinduljon egy-egy szálon. Az élő, illetve az elhunyt, de ismert családtagok esetében célszerű a fontos dátumokat is feljegyezni, mint például a születés, a házasság vagy a halál az elhunytak esetében, illetve, hogy hol történtek ezek az események.

Zacher András családfakutatás
Zacher András családfakutatás

Na, de mi lesz a kutatás végeredménye? Ha Zacher András családfa kutatót választja, akkor a kutatás végén egy 250-300 oldalas családkutatási dokumentációt kap, mely részletesen Ön elé tárja családja múltját, illetve a felmenők életéből számos érdekességet. A családfa általában egy hat-nyolc méter hosszúságú lapon kerül ábrázolásra. Továbbá Zacher András egy több órás prezentáció keretein belül feltárja a család előtt annak teljes múltját. Bővebb információkat a zacherandras.hu weboldalon talál!

Vélemény, hozzászólás?