Mi mindent érdemes tudni a vízfogyasztásról?

A kellő mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás nagyon fontos, e nélkül nem valósul meg az egészséges életmód. Mégis a többség, ha életmódváltásra adja fejét, akkor pont a folyadékfogyasztás optimalizálásról feledkezik meg, ellenben minden máson előbb változtat, mint ezen.

Szűrt víz mellékhatásai – Sokan nem megfelelően gondolkodnak a vízfogyasztás kapcsán, melynek többek közt a számos tévhit az oka. Általános tévhit, hogy sokan úgy vélik, csak akkor kell inni, amikor az ember szomjas. Ez azonban nem így van. Az emberi szervezet jelentős része vízből áll, ezért ha a testben nem elegendő a víz mennyisége, akkor a szervezet jelzéseket küld, például azt érezzük, hogy szomjasok vagyunk. Minél több folyadék hiányzik a szervezetből, annál több jelzést küld a szervezet, súlyos esetben fejfájást, szédülést, komoly teljesítmény romlást tapasztalhatunk. Éppen ezért érdemes még azelőtt gondoskodni a folyadék pótlásról, mielőtt a szervezet ezt jelezné. Nem azért kell folyadékot fogyasztani, mert szomjasok vagyunk, hanem azért, hogy ne legyünk azok. Sajnos a legtöbb embernek nem igazán van fogalma arról, hogy milyen folyadékot érdemes inni. Vagy, ha tisztában van vele, akkor sem a megfelelő alternatívát választja.

A különféle cukros üdítőitalok, alkohol, magas cukor tartalmú gyümölcslevek egyáltalán nem alkalmasak folyadék fogyasztásra, ráadásul nem tesznek jót a szervezetnek sem. Éppen ezért érdemes csupán tiszta vizet használni, ásványvízből is a mentes verzió a legjobb. Sokan azzal sincsenek tisztában, hogy az ételekben is van víz. Még a legszilárdabb ételekben is. Viszont az élelmiszerek megemésztéséhez is ívóvízre van szüksége. Ha szeretne bővebb információkat szerezni a témában, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a wellnetviztisztito.hu weboldalra!