Mi a vállalati kémkedés és hogyan folyhat ellene magánnyomozás?

A vállalati kémkedés kereskedelmi vagy pénzügyi célból végzett kémkedés. A vállalati kémkedés más néven ipari kémkedés, gazdasági kémkedés vagy vállalati kémkedés. A gazdasági kémkedést a kormányok szervezik, és nemzetközi szintű, míg az ipari vagy vállalati kémkedés általában a vállalatok között történik.

A magánnyomozás nagyban elősegítheti a tevékenység feltárását, amennyiben azt kellő elővigyázatossággal és tapasztalattal végzik el. A külföldi kormányok, különösen azok, ahol sok vállalkozás állami tulajdonban van, és nagy hangsúlyt fektetnek a gazdasági fejlődésre, gyakran használják a vállalati kémkedést. Ennek eredményeként más kormányok is vonzódnak hozzá. A gazdasági és ipari kémkedésnek két formája van. Az egyik a szellemi tulajdon megszerzése, mint például a gyártási folyamatok vagy technikák, a termelés helyszínei, a saját vagy üzemeltetési információk, például az ügyféladatok, az árak, az értékesítés, a kutatás és fejlesztés, a politikák, a leendő ajánlatok, a tervezési vagy a marketing stratégiák.

A másik az üzleti titkok lopása, megvesztegetés, zsarolás vagy technológiai felügyelet különböző típusú rosszindulatú programokkal. A kereskedelmi szervezetek kémkedésének megszervezése mellett a kormányok is célpontok lehetnek. Például egy kormányzati szerződésre vonatkozó pályázati feltételek meghatározásához. Az információ független, tényleges vagy potenciális gazdasági értéket nyer abból, hogy nem ismeri általánosan a nyilvánosság, és a nyilvánosság nem tudja azt megfelelő eszközökkel könnyen megállapítani. Ha az Ön vállalata is ilyen gondokkal küzd, mi segíthetünk Önnek a leghamarabb feltárni a vállalati kémkedéssel járó problémákat. Forduljon hozzánk bizalommal az nkhi.hu weboldalon megtalálható elérhetőségeinken keresztül.

Vélemény, hozzászólás?