A legjobb látnivalók Tacoma-ban

A Seattle és Portland között található Tacoma minden bizonnyal legalább egy megállót vagy akár hétvégi ott tartózkodást indokol, amikor felfedezi a Csendes-óceán északnyugati részét. A város papírgyárai által kibocsátott „Tacoma Aroma” miatt sokáig gúnyolódtak rajta, de Tacoma belvárosának és vízparti területeinek megújítása egyre népszerűbb turisztikai célponttá tette.

A Puget Sound partjain fekvő Tacoma számos szórakoztató tevékenységet kínál, érdekes múzeumokkal minden elképzelhető témában, a művészettől és a történelemtől az autókig, az üvegezésig. A turista látnivalók és állatkertek miatt könnyen belátható, hogy ez a város miért csábított egyre több embert az elmúlt években. A város központjában elhelyezkedő jellegzetes Union Station és magasztos kupolája Tacoma egyik kiemelkedő szimbóluma és látnivalója. A jelenleg bíróságként szolgáló egykori vasútállomás gyönyörű Beaux-Arts építészetet és elegáns belső térét ugyanolyan lenyűgözően mutatja be. Az 1911-ben elkészült hatalmas méretét és feltűnő esztétikáját arra tervezték, hogy kiemelje Tacoma új arculatát, mint virágzó metropoliszt. Ugyanaz az építésziroda építette, amely létrehozta a New York-i Grand Central Station állomást, és az első megnyitáskor San Francisco-tól északra fekvő legnagyszerűbb épületként írták le.

Bár a vonatok több évtizede nem indulnak el az állomásról, a nevezetes épület hatalmas rotundája, csodálatos márványfalai és gyönyörű üvegcsillárai mégis lenyűgöző látványt nyújtanak. Ha izgalmas időre vágyik Tacomában, akkor menjen a Vadhullámok Vidámparkba. A szórakoztató és családbarát vidámpark mindössze tizenöt perces autóútra található a központtól keletre, és hullámvasútakkal, túrákkal és csúszdákkal várja a látogatókat. Eredetileg 1977-ben nyílt meg az Elvarázsolt falu néven, azóta jelentősen kibővült rengeteg medencével és lagúnával, izgalmas túrákkal, klasszikus farsangi játékokkal és gyerekjátékokkal.

Vélemény, hozzászólás?