Mennyit költünk évente a Karácsonyra?

A legszebb ünnepünkről beszélhetünk, amely tulajdonképpen a szeretet ünnepe. Viszont mára már sokkal inkább szól az akciókról, az ajándékokról és a pénzköltésről. Sokszor elfelejtjük, hogy ez nem erről kellene, hogy szóljon és túlzásokba esünk.

Az elmúlt években végzett felmérések alapján az emberek a legtöbb esetben a gyereke, illetve az idősek számára vásárolnak a legtöbbet. Egy átlagos család esetén ez kb. 6-8 ajándékot jelenthet. Az általunk megkérdezettek többsége, szám szerint 93% állítja azt, hogy ez az ünnep nem az ajándékokról szól, és az ajándékok értékéről. Viszont ez megcáfolja az a tény, amit ebben az időszakban láthatunk nap, mint nap. Van aki már hónapokkal elkezd vásárolni és készülődni az ünnepekre. A megkérdezettek többsége szerint a vásárlás nagyon stresszes, így egyre többen vásárolnak webáruházakból, ugyanis ezt sokkal gyorsabb megoldásnak találják. Az elmúlt évekhez képest semmi új nem kerül a fa alá, továbbra is a ruhanemű, könyvek, illatszerek és az elektronikai cikkek bizonyulnak a legnépszerűbbnek. Viszont a játékokról és az édességről se feledkezzünk meg. Amely viszont nagyon jó jel, hogy egyre többen választanak kézműves édességeket.

A 2017-es év felmérése szerit átlagosan a magyar emberek 52.590 Ft-ot szánnak a karácsonyra. Amely kb. azt jelenti, hogy egy személyre nem egész 10.000 Ft jut. A megkérdezettek közül 10-ből 4-en már az ünnepek előtt hónapokkal igyekeznek félre tenni a karácsonyi ajándékokra. A tavalyi évhez viszonyítva ma már 33% -a vásárlóknak megadja a bankkártyájának az adatait. Viszont az internetes vásárlók többsége még mai is férfi. Az év végére jellemző főként novemberre és decemberre, hogy a felhasználók 40% ebben az időszakban költ legtöbbet a kártyájáról.

Vélemény, hozzászólás?