Vállalkozó számára mennyire ajánlott a hitelfelvétel?

A hitel felvétele még pár évvel ezelőtt sokkal rizikósabbnak tűnt, mint manapság, illetve egyesek szerint sokkal nagyobb kockázattal járt. Ma már a legtöbb esetben nagyon kedvező feltételeket kínálnak a bankok, illetve a pénzintézetek.

Hitel nagyon gyors és jó segítség lehet egy-egy váratlan helyzet kialakulásakor. Ám mi a helyzet, akkor, ha nem magánszemélyként veszünk fel személyi kölcsönt, hanem vállalkozóként szeretnénk hitelhez folyamodni? Ez sem jelenthet kizáró okot, éppen csak annyi különbséggel kell számolnunk, hogy még más plusz dokumentációkat is be kell szereznünk. Egy vállalkozó számára hitel elbírálás esetén az egyik legfontosabb dokumentum melyre szükségünk lehet az a NAV vagy a munkáltató által kiadott igazolás. Ez az igazolás többek között azt igazolja, hogy egy megbízható vállalkozásról beszélhetünk. Ugyanis abban az esetben, ha egy frissen induló vállalkozásról beszélünk, akkor hiába rendelkezik havi negyed milliós forgalommal, ha nem ismerjük a múltját. Egy bank számára ez nagyon fontos, hiszen csak így tud megfelelően alapozni.

Ezen felül a bankok részéről még egy nagyon fontos szempont, hogy a kérelmező ne legyen KHR, vagy a BAR listáján, ugyanis a bankokkal szemben ez nem jelent jót. Ugyanis erre a listára csak azok a személyek kerülhetnek fel, akik jelentős hiteltartozással rendelkeznek. Amennyiben a tartozásokat  már sikerült rendezni és újabb hitelhez szeretnénk folyamodni, akkor abban az esetben a vállalkozónak legalább egy év mire megszűnik a passzív státusza és csak ezt követően adhat be újabb kérelmet. Vagyis ez azt jelenti, hogy a vállalkozásnak stabilizálnia kell saját magát financiális tekintetben, tehát egy éven keresztül stabil anyagi helyzetben kell lennie, ez jelenti a biztosítékot a bank felé. Hitel  ajánlatok összehasonlításához látogassa meg az instacash.hu weboldalt.

Vélemény, hozzászólás?