Mennyezeti ventilátor beszerzése online kedvezményesen

Philip Diehlnek, Thomas Edison kortársának tulajdonítják az elektromos meghajtású mennyezeti ventilátor feltalálását 1882-ben. Diehl az általa tervezett villanymotort használta a Singer varrógéphez, hozzáadott két lapátot, és a többi már történelem. Egy világító készlet hozzáadásával javította a dizájnt. Az első világháború idején a legtöbb mennyezeti ventilátor négy lapáttal pörgött kettő helyett.

Mennyezeti ventilátor kínálat várja az egloshop.hu weboldalon, tehát nézzen be hozzánk még ma és válogasson kedvére ventilátor kínálatunkban. Hasonlóan az izzókhoz, a ventilátor elektromos áramát wattban mérik. A szám önmagában a ventilátort méri, nem tartalmazza a ventilátor lámpatestét (ha van). Egy átlagos ventilátor 65-75 wattot fogyaszt. Bármi, ami alatta van, kisebb légáramlást eredményez, és bármi, ami magasabb, erősebb lesz. A légáramlás hatékonysága egyszerűen a CFM osztva wattal. Minél magasabb ez a szám, annál hatékonyabb az energiafelhasználás. Egy magas hatásfokú ventilátor ugyanolyan kívánatos lehet, mint egy magas CFM-mel és átlagos hatásfokkal rendelkező ventilátor – ez valóban az alkalmazástól függ. A nagyobb teljesítményt igénylő helyeknél előfordulhat, hogy alacsonyabb légáramlási hatékonyságot kell elfogadni.

Mennyezeti ventilátor
Mennyezeti ventilátor

Egyesek számára a hatékonyság a lényeg. Mások számára a magas stílus kárpótolhatja az átlagos hatékonyságot. Akár a szépséget, akár a szellőt szereti, a választás az öné.  Fontos emlékeztető a mennyezeti ventilátorokkal kapcsolatban, hogy nem biztosítanak hűtést, mint egy légkondicionáló. Ehelyett egyszerűen a ventilátor közelében mozgatják a levegőt. Az elektromechanikus eszközből kiáramló levegőnek ezt a mozgását konvektív hűtésnek nevezik. Bővebb leírásért és rendelésért nézzen be az egloshop.hu-ra.

Vélemény, hozzászólás?