M5 műsora ingyen megtekinthető

Az M5 a magyar közmédia oktatási-kulturális csatornája, amelyet 2016. augusztus 6-án indítottak, először még csak sportcsatornaként.

M5 műsor teljesen díjtalanul megtekinthető a musor.tv weboldalon anélkül hogy sorban kéne állnia az újságárusoknál. Eredetileg az M5 regionális csatorna lett volna. Ingyenes regionális frekvencia volt a műsorszolgáltatáshoz Budapesten: a korábban tervezett, M4K nevű, rendkívül nagy felbontású közszolgáltatási adót itt is sugározták volna. Az M3D vizsgálati sugárzás során alkalmazott moduláció és FEC érték felhasználásával a regionális átvitel nagyon nagy területen elérhető lett volna, de ez nem így volt, és valószínűleg M6-ként indult volna. A csatorna női hangja Gubás Gabi, a férfi hang pedig Széles Tamás, aki korábban a Duna World, a Duna és az OzoneTV csatornájának hangja is volt. Korábban Zámbori Sámuel, a Sport TV korábbi állomáshangja töltötte be ezt a szerepet. A csatorna hirdetési idejét az Atmedia értékesíti.

Az M5 HD nyilvános tesztelése 2016. július 17-én kezdődött az Eutelsat 9B-től. Az M5 az első televíziós és rádiós műsorszolgáltató a magyar közszolgálati médiában, amely grafikailag és hangzásban sem hasonlít a többi csatornára, csak logója illik a sorba. 2016. november elejétől az M1 és a Petőfi Rádió is beszüntette a dalok megosztását. Az M5 a második közszolgálati televízió, amelynek vonalai nem azonos hosszúságúak a logóban, és nem függőlegesek vagy ferdék, hanem vízszintesek, mint a rádióállomások és a duna tv csatornák esetében. Amennyiben többet tudna meg a csatornáról vagy a műsorokról, keresse fel a musor.tv weboldalt, ahol megtekintheti a többi csatorna műsorát is, ha valami másra lenne kíváncsi. Az M5 csatorna műsorát egész hétre megtekintheti, ha előre szeretne tervezni hétvégére.

Vélemény, hozzászólás?