A nők hogyan szabotálhatják karrierjüket?

Képzelje el a következő esetet: alig néhány nappal az előléptetés után belép az irodába. Örül, hogy új irodát, jobb parkolóhelyet és jobb fizetést kapott. Büszke magára és így is kell lennie, mert nagyon keményen dolgozott ezért.

Szóval, miért suttog az irodában lévő többi nő, amikor elmegy? Miért nem hívják már soha magukkal ebédelni? Miért beszélnek csúnya pletykákat arról, hogy „valójában” hogy jutott el az előléptetéshez? A relációs agresszió az, amikor a nők más nők munkahelyi szabotálásán fáradoznak és mindent megtesznek azért, hogy a másikat tönkretegyék. „Ez a viselkedés olyan dolgokat foglal magában, mint a hátulütés, a pletykák, a pletykák terjesztése, a zaklatás és az emberek kirekesztése” – mondják a szakértők. „Ez nemcsak a nőknek árt, hanem sok férfinak is fordulatot jelent, és megakadályozhatja a nőt a karrierje során. Noha jelentős mértékben nőtt a vállalkozói szellem, úgy tűnik, hogy ezekben a vezetői pozíciókban továbbra is vannak nemek közötti különbségek, különösen az Egyesült Államokban.

Ennek ellenére azt várnánk, hogy több nő segít majd egymásnak a munkahelyen, ehelyett inkább kritizálják és szabotálják egymást. Noha ez biztosan nem vonatkozik minden odakint élő nőre, ez nem jelenti azt, hogy ez a probléma nem létezik. Ahogy egy szakértő leírja, a „jó lány” átok évek óta problémákat okoz, ez magában foglalja azt, hogy a nők legyenek béketeremtők, ne beszéljenek vissza, legyenek önzetlenek és halkak”. Bár ezek a rutinok rendben vannak, ha fiatalabbak, az ilyen típusú hozzáállás káros lehet a munkahelyen. Sok helyzet van, amikor a nők keményen dolgoznak a munkahelyi projekteken, de a kihívást jelentő visszajelzések első jelére visszavonják és elfelejtik minden kutatásukat, mindezt a konfliktusok vagy a konfrontáció elkerülése érdekében.

Vélemény, hozzászólás?