A munkahelyi biztonság növelésének módjai

A munkahelyi biztonság létfontosságú a jól működő raktár vagy gyártási környezet szempontjából. Tekintsünk arra a tényre, hogy az OSHA szerint 2019-ben több mint 5300 munkavállalót öltek meg a munkahelyén. Ennél több sérülés fordul elő évente, amelyek közül sok megelőzhető.

Törvény szerint minden munkahelyi sérülést be kell jelenteni a Munkavédelmi Igazgatóságnak. A legfőbb sérülések általában leeséseket, létrákat, targoncákat, gépeket, veszélyes energiát, elektromos munkát és légzési problémákat jelentenek. Íme néhány módszer, amellyel a munkaadók ösztönözhetik és növelhetik a munkahelyi biztonságot, ami végül egészségesebb, biztonságosabb és produktívabb környezethez vezet. A munkaadók talán a legbefolyásosabb emberek ha arról van szó, hogy kevesebb sérülést és munkahelyi biztonságot érjenek el azáltal, hogy tisztább, hozzáférhetőbb, alaposabb képzési programokat kínálnak alkalmazottaik számára. Függetlenül attól, hogy egy alkalmazott mennyire képzett vagy tapasztalt egy adott területen, például targonca üzemeltetésében vagy vegyszerkezelésben, átfogó képzésen kell átesnie a munka minden területén.

Nem elég azt gondolni, hogy az alkalmazottak – bármennyire is okosak – mindig a józan ésszel gondolkodnak – mutat rá az Entrepreneur Magazine, ezért feltétlenül vázolja fel azokat a technikákat, amelyeket alkalmazhatnak a munkájuk megkönnyítése és biztonságosabbá tétele érdekében. Ha további alkalmazottakat vesz fel a munkahelyére, győződjön meg arról, hogy csak a legjobbakat veszi fel. Ha ez azt jelenti, hogy egy kicsit többet kell fizetnie nekik, akkor tegye meg. Ha valakit gyorsan alkalmaz, csak azért, mert a termelés elfoglalt és szüksége van valakire MOST, az nem jelenti azt, hogy kompromisszumot kellene kötnie a minőség terén. Foglalkozzon hozzáértő munkavállalókkal, és kevesebb munkahelyi balesettel jutalmazzák.

Vélemény, hozzászólás?