Lótakarmány rendelés online

A körbálák gazdaságosabbak lehetnek a lótakarmány esetében, de alaposan meg kell vizsgálni, hogy nincs-e benne nedvesség vagy penész, amely veszélyes méreganyagot hordozhat. A széna minősége, beleértve a pormentességet és a penészmentességet, a legfontosabb a ló egészsége szempontjából.

Lótakarmány rendelés online várja a gravetti.hu weboldalon, ezért nem kell messzire mennie ha önnek is takarmányra van szüksége, hiszen nálunk mindent megtalál. A széna és a lucerna pelletált és kockás formában is kapható. Ezek könnyebben fogyaszthatók a rossz fogazatú lovak számára, mert a szálastakarmányt már eleve apró darabokra bontják, hogy létrehozzák a pelleteket és a kockákat. Nagyon fontos azonban, hogy a szénakockákat legalább 10 percre vízben áztassuk, és akár kézzel is törjük fel, mivel nyelőcsőelzáródást vagy fulladást okozhat. A légúti betegségben szenvedő lovak számára előnyös lehet áztatott széna, kockák vagy pellet fogyasztása, mivel az átázott takarmányról minimálisan távozik a por. A cukorrépapép a cukorrépaipar mellékterméke, amelyet szárítanak vagy pelletizálnak. Rost- és szénhidrátforrás, anélkül, hogy rendkívül magas cukortartalma lenne. Magas a kalciumtartalma és mérsékelt fehérjetartalma is. A nyers répapép áztatása ízletesebbé teszi, növeli a ló hidratáltságát, és csökkenti a nyelőcső elzáródásának esélyét.

A répapelletet nem kell beáztatni. A répapép nem tudja teljesen pótolni a szénaszükségletet, de jó választás, ha a költségek miatt csökkenteni szeretné a széna mennyiségét, vagy növelni szeretné a vízfelvételt. Az ásványi anyagok és vitaminok létfontosságúak a lovak egészsége szempontjából. Az alapvető fontosságú ásványi anyagok közé tartozik a kalcium, a foszfor, a nátrium és mások, míg a nyomelemek, mint a vas és a szelén, csak a szükséges mennyiségben kell jelen legyenek a takarmányban. További információkért megéri benézni a gravetti.hu weboldalra.