Levendula palánta a pannonhalmilevendula.hu weboldalon

A levendula egy olyan gyógynövény, amelyet hazánkban is termesztenek Pannonhalmán. A pannonhalmi levendulatermesztésnek nagy hagyománya van, ami a 18. században kezdődött a bencés apátság kertjében.

Levendula palánta kapható a pannonhalmilevendula.hu weboldalon. Bár a levendulának több mint húsz fajtája ismert, ezek közül valójában csak három értékes a természetgyógyászat szempontjából. Ezek közül az angol vagy másnéven hibrid és a francia levendula a legértékesebbek. A pannonhalmi kertészetből vásárolhatunk angol és francia szabadgyökerű, valamint angol és francia konténerezett levendulát. A kertészetben dolgozóknak már több évtizedes tapasztalatuk van a szakmában és mindent tudnak a levendula neveléséről, illetve termesztéséről. Itt telepítésre kész, kizárólag saját nevelésű levendulatöveket lehet megvásárolni, melyek a későbbiekben a legkülönfélébb felhasználási lehetőségekre alkalmasak. Napjainkban a levendulatermesztés újra aranykorát éri és a gyógynövényből készült illóolaj nagyon értékes, mivel rengeteg mindenre gyógyírt jelent.

A kertészetek mellett egyre több a magántermelő is, akik saját maguk termesztenek otthon levendulát, majd készítettnek belőle olajat. A pannonhalmi kertészetből megvásárolt palántákat át lehet venni személyesen a telephelyről, előre egyeztetett időpontban vagy nagy mennyiség esetén, igény szerint kiszállítással az EU tagállamain belül. Tudjon meg minél többet a levendula termesztéséről és neveléséről a pannonhalmilevendula.hu weboldalról. A vásárlók számára szaktanácsadást is nyújtanak ezzel kapcsolatosan az itt dolgozók. Ha bármilyen kérdése lenne, akkor hívja bizalommal a 06-20/595-777-es telefonszámot, vagy írjon emailt az info@pannonhalmilevendula.hu email címre.

Vélemény, hozzászólás?