Laminált padló a meleg otthon biztosítéka

Az első laminált padló 1977 – ben készítették el Svédországban. Azóta már számos fajtáját megkülönböztethetjük, és tulajdonképpen ennek is köszönhetjük a nagy sikerét.

A laminált padlók egyik legjobb és legfontosabb tulajdonsága, hogy hosszú élettartamúnak nevezhetőek. Többek között ezért is egyes gyártók akár már 30 év garanciát is adnak a megvásárolt termékre. Igazán praktikusak, hiszen a házunk szinte bármely szegletében alkalmazhatjuk, még a lépcsők burkolására is. Egyedüli kivételnek a fürdőszoba számít, mivel a nedvességet nem igazán bírja. Ami még nagyon előnyősnek nevezhető, hogy számtalan színben és mintával tudjuk megvásárolni a legszimpatikusabbat. Legyen az klasszikus vagy designer darab, a laminált padlóknál garantáltan megtaláljuk az ízlésünknek megfelelőt. A laminált padló teljesen megváltoztatja a helyiség megjelenését. Sokan tartanak a világos színű padlótól, ám erre semmi okunk, hiszen semmivel sem hátrányosabb, mint a többi szín, sőt nagyon előnyös halószobába, nappaliban, mivel vizuálisan nyújtja a teret.

Igazán rusztikussá varázsolhatjuk a szobát, ha több színű padlópanelt választunk. Természetes hatást érhetünk el a laminált padló alkalmazásával. A háziasszonyoknak is nagy kedvence lehet, mivel rendkívül higiénikus, elég csak egyszerűen feltörölnünk és máris tiszta. Ma már számos olyan terméket találunk a boltok polcain melyek kifejezetten a laminált padló karbantartására ajánlott. Továbbá azt is érdemes megemlíteni, hogy antisztatikus felületű, így nem vonzza a port, és semmilyen káros kibocsájtással nem rendelkezik. Megkülönböztethetünk fából és rostszálas anyagból készült padlókat is. Magában a laminált padló alkalmazása sokkal kellemesebb környezetet nyújt és melegebb hatású, mint más felülettek.

Vélemény, hozzászólás?