A csatornák időközönkénti gyökértelenítése fontos

A kültéri dugulás ugyanolyan gyakori, mint a beltéri, de sok esetben később lehet észrevenni, mint az utóbbit. Gyakran nem gondoljuk, hogy a házunkban felbukkanó bűzért vagy a csikorgó hangokért a kültéri dugulás a felelős. Mi okozza a külső blokkolást? A legtöbb esetben a kültéri vízelvezetés szivárgását okozhatják a hosszú ideig felhalmozódott levelek, törmelékek vagy zsíros lerakódások.

Itt vannak a részletek arról, hogy miért érdemes gyakran gyökérteleníteni a csatornákat. A szabadtéri csatorna eldugulása ugyanolyan gyakori probléma lehet, mint a háztartási dugulás, de sok esetben nagyobb problémát vet fel. De leggyakrabban nem ezek okozzák a dugulást vagy a problémát, hanem a fagyökerek miatt szétfeszülő vezetékek többsége az oka a  kényelmetlenségnek. A gyökerek miatt a csatorna tele lehet törmelékkel, kavicsokkal vagy egyszerűen visszafelé kezd folyni a szennyvíz és bejut az otthonunkba. Ilyen esetekben gyors megoldást kell találnunk, mert a saját és otthonunk higiéniája veszélyben van. Ez az oka annak, hogy a szakemberek általában azt kérik, hogy a csatorna közelébe ne ültessünk fákat vagy cserjéket, mivel ezek idővel problémát jelenthetnek.

Ha tudjuk, hol helyezkednek el a fő csövek, akkor az ilyen típusú kültéri dugulást gyorsan és egyszerűen megoldható szakemberek nélkül. Az eltömődött csöveket egyszerű nagynyomású vízsugárral kell lemosni a meglévő gát leküzdésére. Annak érdekében, hogy a csatornánk egészséges működését biztosítsuk, érdemes 2-3 évente gyökérteleníteni a csatorna közelében levő fákat vagy cserjéket. Ezzel megakadályozhatjuk a kültéri és a beltéri dugulást  is, ha figyelembe vesszük, hogy a lefolyóba eső dolgok könnyen feloldódnak, és nem okoznak lerakódást mint a zsíros élelmiszer maradványok, nedves törlőkendők és társaik. További részleteket weboldalunkon talál.

Vélemény, hozzászólás?