Vessen véget a szürke pólóknak, hordjon fehéret!

Senkinek sem kell bemutatnunk azt, amikor a drága mosóporok használata mellett is egy idő után a fehér ruhák, szürkévé válnak. Ám úgy gondolom, hogy ez egy olyan probléma, melyet mindenki szeretne megoldani. Ehhez mutatunk mi pár tippet.

Minden gardróbban megtalálhatóak olyan ruhaneműk, melyek már megsárgultak, illetve annyira elpiszkolódott zoknik, vagy teljesen elszíneződött inggallérok is, melyekkel nem tudunk mit kezdeni. Sajnos a legtöbb esetben hiába költünk vagyonokat a drága tisztítószerekre, sokszor nem hozzák el a várt eredményeket. Ezeknek a makacs foltoknak és szennyeződéseknek az eltüntetésére sokkal többet ér, ha házi praktikákat próbálunk alkalmazni, mint, hogy a drága tisztítószereket halmozzuk fel. Az egyik ilyen legjobb eszköz az ecet, a citrom és a szódabikarbóna. A fehér ruhák mosásánál és azok a csodaszerek, melyek tisztává varázsolhatják a kedvenc ruhadarabjainkat. Az egyik legjobban bevált praktika, ha citromlét alkalmazunk.

Ezzel a trükkel még akár a rozsda és más komoly flekkeket és elszíneződések is könnyedén eltüntethetünk a kedvenc ruhadarabjainkról. Tehetjük közvetlenül a foltra vagy a mosópor mellé, mindkét változat hatásosnak bizonyul. Ugyanis a legtöbb fehérítő klórt tartalmazz és így sok esetben sokkal többet árthatnak, mint használnának. Amennyiben egy olyan fehérítőt keress, amely nem hagy folton a ruhán, a flekkeket pedig eltünteti, de az anyagot is kíméli, akkor a citrom és a szódabikarbóna páros jelentheti a megoldást. Annyit kell csak tennünk, hogy a problémás ruhaneműket beáztassuk, majd kimossuk. És más kész is a tiszta ruha és hófehér ruha. A sárga hónaljak még jelentős problémát okozhatnak, ezekre is alkalmazhatjuk a citromot és a szódabikarbónát.

Vélemény, hozzászólás?