KVM switch elérhető áron

A KVM switch olyan hardvereszköz, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy több számítógépet vezéreljen egy vagy több billentyűzettel, videomonitorral és egérrel. Bár több számítógép csatlakozik a KVM-hez, általában kevesebb számítógépet lehet ellenőrizni egy adott időpontban. A modern eszközök is képesek más perifériák, például USB-eszközök és hanganyagok megosztására.

A KVM switch különböző módszereket kínál a számítógépek csatlakoztatásához. A készüléktől függően a kapcsoló natív csatlakozókat jeleníthet meg az eszközön, ahová szabványos billentyűzet-, monitor- és egérkábelek csatlakoztathatók. A KVM switch ötvözi a billentyűzetet, a monitort és az egérkábelt egyetlen lezárt hosszabbító kábelen. Ennek a megközelítésnek az az előnye, hogy a KVM kapcsoló és a csatlakoztatott számítógépek közötti kábelek száma csökken. Az egyik számítógépről a másikra történő átkapcsolás módja a kapcsolótól függ. Az eredeti periféria kapcsolók rotációs kapcsolót használtak, míg az aktív elektronikus kapcsolók nyomógombokat használtak a KVM eszközön.

Mindkét esetben a KVM összehangolja a műveletet a különböző számítógépek és a felhasználói billentyűzet, a monitor és az egér között. Létezik manapság USB alapú KVM és emulált USB KVM is. Az USB alapú KVM úgy működik, hogy a csatlakoztatott USB-eszköznek minden alkalommal meg kell haladnia a teljes indítási folyamatot (amikor a KVM átkerül egy másik portra. A különböző portokra történő átkapcsolás éppen úgy működik, mintha fizikailag csatlakoztatnánk egy USB eszközt a célzott rendszerbe. Az emulált USB azonnali és megbízható kapcsolási műveletet tesz lehetővé, azonban ez a KVM kapcsolóosztály csak általános emulációkat használ, következésképpen csak a legegyszerűbb billentyűzet és egér funkcióit képes támogatni.

Vélemény, hozzászólás?