Egyre több lakásban jelenik meg a biokandalló

A régi időkben a kandallók a család összetartó elemeként voltak jelent. Ugyanis esténként mindenki köré kuporodott a melegre és itt beszélgettek. Mára már egyre kevesebb helyen találkozhatunk igazi nagy padkás kandallókkal.

De azok számára, akik szeretnék egy kicsit vissza csempészni a meghittséget az otthonukba azok számára a biokandalló lehet a tökéletes megoldás. Ugyanis ezek a modern kandallók nem füstölnek, nem szemetelnek és egész kis helyen is elférnek. Az effajta kandallók főként kiegészítő tüzelésre alkalmasak. Alkalmazhatóak hűvösebb estéken, hogy pár fokkal felmelegítsük az otthonunkat a kellemesebb közérzet érdekében. Igazán stílusos a megjelenése és sokkal látványosabb, mint egy kalorifer, melyet ilyen esetekben a legtöbben alkalmaznak. A biokandallóban valódi tűz ég, melyet alkohol táplál. Az alkohol égésekor szén-dioxid és vízgőz keletkezik, így nincs szükség a kémény kiépítésére. További előnye a hagyományos kandallókkal szemben, hogy nem szárítja ki a szobákban a levegőt.

Illetve a működésekor se korom, se pernye nem termelődik. Ezért a kandalló bárhol nyugodtan alkalmazható, hiszen teljesen tiszta marad a környezete. A biokandallók tűztere teljesen hőálló és rozsdamentes acélból készülnek. Az alkoholtartály is rozsdamentes acélból készül, melyből nem tud kifolyni, sem elpárologni a folyadék. Az alkohol betöltése és annak begyújtása könnyedén megoldható, az mellett, hogy gyors és biztonságos is egyben. A kandallóba töltött 1 liter alkohol kb. 3-5 óra melegedése elegendő. A kandallók átlag teljesítménye változó, de jellemzően 4-5 kW. Alkalmazhatóak szabadon állva, falra akasztva, illetve falba szerelhető modellek is megtalálhatóak. Továbbá elhelyezhetjük beltéren és kültéren egyaránt.

Vélemény, hozzászólás?