Komfortos utazás babával a világkörül!

Ha a baba 2 évesnél idősebb, akkor fizetnie kell az ülésért. Számos légitársaság kínál kedvezményes jegyeket gyerekeknek. Ha a gyermek súlya meghaladja a 20 kg-t, nincs szüksége további utasbiztonsági rendszerre a saját ülésében. Ha a súlyuk kevesebb, mint 20 kg, olvassa el a tanúsítvánnyal rendelkező gyermekülésre vagy autósülésre vonatkozó információkat weboldalunkon.

Az utazás babával nem könnyű feladat, de mindenképpen véghezvihető, erről pedig bővebben olvashat az axa-assistance.hu weboldalon. Ha a baba 2 évesnél fiatalabb, akkor is foglalhat neki saját helyet. Valójában a Szövetségi Légiközlekedési Hivatal azt javasolja, hogy a 20 kg alatti gyermekek FAA által jóváhagyott hevedert (például CARES hevedert) vagy tanúsítvánnyal rendelkező gyermekülést viseljenek, hogy biztonságban tartsák őket turbulencia, fel- és leszállás közben. Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze az autósülést, hogy nincs-e rajta FAA által jóváhagyott matrica. Érdemes megjegyezni, hogy az autósülések, ládák és hevederek opciói és szabályzatai légitársaságonként és szolgáltatási osztályonként eltérőek. Ha többet szeretne megtudni ezekről a légitársaságokra vonatkozó szabályzatokról, nézzen be weboldalunkra. Vegye figyelembe, hogy amikor helyet foglal családja számára egy nemzetközi járaton, vannak olyan területek, ahol a gyerekek és a csecsemők nem ülhetnek, például a kijárati sorokban.

A Malaysia Airlines például nem enged be csecsemőket első osztályú kabinjaiba az A380-as és 747-es repülőgépeken. Egyes nemzetközi légitársaságok, mint például az AirAsia, a Scoot és az IndiGo, szintén rendelkeznek gyerekmentes és csendes zónákkal, ahol a csecsemős családok és a bizonyos életkor alatti (általában 10 vagy 12 éves) gyermekek nem ülhetnek le. Ezen túlmenően, ha a baba közelebb van a 2 évhez, érdemes egy körjegy árát összehasonlítani a saját ülés árával. További részletekért megéri benézni az axa-assistance.hu weboldalra.