Hogyan vigye be a cementtrendet lakberendezésébe?

Néhány évvel ezelőttig a beton hagyományosan a pincékbe, garázsokba és járdákra került. Általában nem úgy gondolták, mint egy lakóotthonokba behozandó anyag, de az utóbbi időben ez megváltozott.

A betontrend, amelyet cementtrendnek is neveznek, ma már az Instagram-hírcsatornák gyakori eszköze. Amellett, hogy szilárd alapot biztosít, a betont már padlóburkolatként, szerelvényként és polcként is beépítik az otthonokba. A polírozott betonra jellemző a sima fénye. A lezárt beton inkább matt megjelenésű, és van egy tömítőanyaga, amely véd a víz és a foltok ellen. A horzsolt beton szemcsés, texturált felülettel rendelkezik. A tervezők és építészek számtalan egyedi betonlehetőséget kínálhatnak az otthonok számára. Bár a beton hideg, lapos anyagnak tűnhet, valójában ez a meghökkentő módja annak, hogy semleges hátteret hozzon létre szinte bármilyen formatervezési stílushoz – parasztház, bohém, ipari, minimalista, hogy csak néhányat említsünk. Kevésbé igényel karbantartást, mint egyes anyagok, például a keményfa padló, és főként a szokásos felmosást és portalanítást igényli.

A beton egy erős, stabil anyag fürdőszobai mosogatóhoz. Egy modern parasztházi konyhában a beton remekül játszik a többi dizájn akcentusa mellett, mint például a tengerészkék szekrény és az elegáns világítás. Konyhájában beton érintéseket is beilleszthet, kezdve egy szigettel vagy a munkalappal, vagy ha valóban szeretné elkötelezni magát a trend mellett, tetőtől talpig haladhat a padlóburkolattal, a munkalapokkal, egy szigettel és még egy backsplash-sel is. A beton szürkéi nagyszerűen fognak kinézni a merész árnyalatú szekrényekkel. Egy betonból készült fürdőkád, mint például minden bizonnyal a fürdőszobában is ékes lesz. Sok lakástulajdonos szereti a beton kádakat a fényűző minőségük és a jó, áztató képességük miatt. A kád minden bizonnyal egy időtlen berendezés lesz, amelyet még évekig élvezhet.