Kiváló alternatívák az otthon melegítésére

A fűtésszezon nagyon sok családban komoly plusz költséget jelent. Ráadásul az ünnepek is növelik a költségeket, így nem csoda, hogy sokan igyekeznek alternatív módszereket találni a spórolásra és a lakás melegen tartására.

Az otthon melegítése kapcsán ide kattintva tudhat meg bővebb információkat! A konyhai fólia nagyon hasznos eszköz, ami nem csak a szendvicsek frissességének megőrzésére alkalmas, hanem a radiátor mögé behelyezve megakadályozható, hogy hő szívódjon fel a falakban, tehát hőveszteség jöjjön létre. Szintén előnyös, ha egy polcot a radiátor fölé helyez, hiszen így nem fog a mennyezet felé áramolni a hő, hanem a helyiség felé, így kellemesebb lesz a szobában tartózkodni. A vastag függönyök szintén sokat segíthetnek a huzat és a hőveszteség megakadályozásában. A függönyök napközbeni széthúzása nagyon hasznos, mert ennek köszönhetően a fény és a meleg jobban be tud áramolni a helyiségbe, ezáltal természetesen fel lehet melegíteni a szobát. Este a függöny behúzása által még inkább csökkenthető a hőveszteség mértéke. Ráadásul igazán esztétikus függönyöket lehet vásárolni, melyek szépek és praktikusak egyben.

Az ajtók alján szintén érdemes huzatkizárókat használni, ami hatékony módja a hűvös levegő kizárásának. A tömítőanyag vagy az öntapadó ablakhuzat-kizáró használata hatékonyan csökkenti a hőveszteséget, miközben az ablakot továbbra is ki lehet nyitni. Fontos, hogy a lakáson belüli ajtók ne legyenek egész nap nyitva, mert a hő így áramlik a lakáson kívülre, valamint az olyan helyiségekbe, ahol nincs senki. Célszerű bezárni az ajtót az olyan helyiségekben, ahol emberek tartózkodnak, így elválasztva, ahol nincs senki. Bővebb információkat a gazszerelo-budapesten.hu weboldalon talál!

Vélemény, hozzászólás?