Hogyan növekszik az angol százszorszép?

Sok tavaszi kertben árvácskák és virágzó hagymák dominálnak, mint a tulipán, de az angol százszorszép (Bellis perennis) egy másik kiemelkedő virág, amely korai vidámságot hoz a tájba. Régiójától függően az angol százszorszép úgy tekinthető, mint a tavasz üdvözlő hírnöke. A brit kertészek és a csendes-óceán északnyugati részén élő állatok küzdhetnek az enyhe körülmények között virágzó erőteljes százszorszépekkel.

Az angol százszorszépnek kétéves életciklusa van, ami azt jelenti, hogy az első évben csírázik és lombot termel, majd a következő tavasszal virágzik. A gyors színt kereső kertészeknek már virágzó növényeket kell vásárolniuk. Bár a növények nem virágoznak a harmadik évszakban, megalapozzák a jövőbeni virágzások színterét. A konténerkultúra remek módja annak, hogy az angol százszorszépek vidám virágzását szemmagasságba hozzák. Kombinálja őket más, hűvös időjárású tavaszi virágokkal, például árvácskákkal, vagy ibolyákkal. A konténerkertészet megakadályozza az angol százszorszépek terjedését a hűvös nyári területeken is, ahol invazívvá válhatnak. Az angol százszorszépek jól teljesítenek naponta négy-hat órás napfénnyel. A forróbb zónákban a délutáni nap szünete miatt tovább virágoznak.

Gondoskodjon gazdag, agyagos talajról, jó vízelvezetéssel az angol százszorszép növények számára. Ezek a növények ugyanolyan talajviszonyokat szeretnek, mint a rózsák és a zöldségek. Az angol százszorszépek széles pH-tartományt tolerálnak, a savasaktól a lúgosig. Az angol százszorszépek nem tolerálják az aszályt, és virágzásukhoz rendszeres öntözésre van szükség. Hűvös hőmérsékletre van szükség a virágzó angol százszorszép növények számára. A hűvös nyár miatt a növények az egész évszak alatt virágozhatnak. Ha a talaja különösen sziklás és gyenge, akkor kora tavasszal tehet egy univerzális, lassan felszabaduló virágműtrágyát az angol százszorszépeire.

Vélemény, hozzászólás?