Kerti szerszámok és egyéb tartozékok

Ha a gyomlálás ötlete gyomégetővel nyugtalanságot okoz, akkor itt az ideje, hogy többet megtudjon a hő felhasználásáról a gyomok elpusztítására. A lángos, égető gyomlálás biztonságos, ha megfelelően használja a berendezést. Valójában sok esetben biztonságosabb, mint olyan kemény vegyszerek használata, amelyek szennyezhetik a talajvizet és mérgező maradványokat hagyhatnak a kerti zöldségeken.

Kerti szerszámok várják önt is a citidepo.hu weboldalon, ahol minőségi gyomégetőt is rendelhet a gyomlálás megkönnyítésére. A lánggyomlálás azt jelenti, hogy a gyomnövényen röviden át kell vezetni a lángot, hogy a növényi szövetek éppen annyira megmelegedjenek, hogy elpusztítsák őket. A cél nem a gyom elégetése, hanem a növényi szövetek elpusztítása, hogy a gyom elpusztuljon. A lánggyomlálás megöli a gyom föld feletti részét, de a gyökereket nem öli meg. A lánggyomlálás végleg megöli az egyéves gyomokat, de az évelő gyomok gyakran a talajban maradt gyökerekből nőnek vissza. Az évelő gyomok több kezelést igényelnek két-három hetes időközönként. Mint minden gyomlálási módszer esetében, ha elég gyakran égetik a csúcsokat, a gyomok végül feladják és elpusztulnak. A kertekben a gyomégetés problémája, hogy nehéz a gyomokat kitenni a lángnak, anélkül, hogy a növényeit is kitenné ennek.

A veteményeskertekben használjon lángos gyomlálót a gyomok elpusztítására a magvetés után, de még mielőtt a palánták megjelennek.  Használhatja a sorok közötti gyomirtásra is. A gyomégető beállítása egy pálcából áll, amelyet tömlő köt össze egy propántartályhoz. Szüksége lesz egy kovakő gyújtóra, amely meggyújtja a lángot, ha a pálcának nincs elektronikus indítója. A lángos gyomirtó vagy gyomégető használata előtt olvassa el teljesen a használati utasítást. További részletekért és rendelésért nem kell mást tennie, mint benézni hozzánk a citidepo.hu weboldalra.

Vélemény, hozzászólás?