Immunerősítés a hideg időszakban

A nyári időszakban nagyon könnyű friss zöldségeket és gyümölcsöket beszerezni, aminek köszönhetően biztosított szervezetünk vitaminpótlása. A hideg idő beköszöntével viszont ez egyre nehezebbé válik. Ekkor azonban étrendkiegészítők állnak rendelkezésünkre, aminek köszönhetően immunrendszerünk védetté válik a betegségekkel szemben.

Immunerősítés kapcsán nagyon fontos, hogy gondoskodjunk a kellő vitaminbevitelről. Ez a nyári időszakban viszonylag egyszerű, azonban télen sokkal nehezebbé válik. Télen számtalan vírus és bacilus okoz betegséget, így a vitaminhiányban szenvedő testet könnyen legyűrik a különféle megbetegedések. Éppen ezért fontos a kellő vitamin pótlás. Emellett törekedni kell az egészséges életmódra, tehát a rendszeres testmozgásra és a tápanyagokban gazdag étkezésre. A legfontosabb vitaminok az immunerősítés kapcsán a D-, C-, E-, A-, és K-vitaminok. Ezeket jellemzően változatos táplálkozással be tudjuk vinni a szervezetbe, azonban télen erre kevésbé van lehetőség. Szerencsére ma már táplálék-kiegészítő formájában is pótolhatjuk a vitaminokat szervezetünkben, így meg tudjuk erősíteni immunrendszerünket.

A C-vitamin az immunrendszer egyik legismertebb támogatója. Mivel vízben oldódó vitamin, így nagyon nehéz túladagolni. Viszont fontos, hogy kellő folyadékot fogyasszunk, mivel a többlet mennyiség könnyen megterheli a vesét. A kellő folyadékfogyasztással viszont a felesleg egyszerűen távozni tud. A másik négy vitamin zsírban oldódó, melyeknek szintén komoly szerepe van az immunrendszer megerősítésében. A szükséges vitaminokat a téli időszakban, ha nem is zöldségekből és gyümölcsökből, de étrend-kiegészítőből mindenképp be tudjuk vinni. Mindezek megtekintésére és tájékozódásra a wavita.hu weboldalon van lehetőség!

Vélemény, hozzászólás?