Igenis, vannak még tinik, akik szeretik a könyveket!

Ne gondoljuk, hogy minden tinédzser számára az internet, a közösségi oldalak és a különféle számítógépes játékok jelentik a minőségi időtöltést. Szerencsére sokan vannak azok, akik tisztában vannak az olvasás előnyös oldalával és szívesen vesznek könyvet a kezükbe.

Tini könyvek közt hatalmas a választék, így csak meg kell találni a megfelelő témájút, amelyet a tinédzser is szívesen olvas. Az olvasásnak gyermekkorban rendkívül sok fejlesztő hatása van. Az sem utolsó szempont, hogy szórakoztató tevékenység. Ha a tini már fiatalabb korában is sokat olvasott és örült, ha könyvet kapott ajándékba, nem pedig a szemét forgatta, akkor a szülőnek viszonylag könnyű dolga van. Ha viszont gyermeke szívesebben tölti az időt a képernyő előtt, mintsem olvasson, akkor nem lesz könnyű rávenni gyermekét az olvasásra. Azt semmiképp sem ajánljuk, hogy a gyerekre ráerőltesse az olvasást, különben a gyerek szinte biztosan kényszernek éli meg és minden porcikájával tiltakozni fog. Érdemes inkább elbeszélgetni a tinivel, hogy milyen témák érdeklik és egy efféle könyvvel meglepni, esetleg együtt megvásárolni a könyvet.

Ha a gyerek vagy tinédzser megtapasztalja az olvasás örömét, igazán bele tud mélyedni egy-egy történetbe, akkor a könyv elolvasása után biztosan szívesebben kezd elolvasni egy újabb könyvet, minthogy kizárólag a telefon, laptop, tablet háromszögében élje tovább életét. Fontos, hogy ezeket a kütyüket nem szabad teljesen kizárni, hiszen nem is igazán lehet, hanem meg kell találni az egészséges egyensúlyt. Ma már nagyszerű tinédzsereknek szóló könyveket lehet kapni, melyeket a book24.hu webáruházban tud megtekinteni. Érdemes a gyerekkel együtt átnézni a kínálatot és kiválasztani azt, ami felkelti érdeklődését és szívesen elolvasná!

Vélemény, hozzászólás?