Idézni angol nyelven

Életünk során rengeteg könyvet olvasnunk, színházba járunk, tévé műsorokat és filmeket nézünk. Az emlékezetünkben ilyenkor rengeteg bölcsesség, mondás vagy idézet marad meg. Ezek az idézetek agyunkban elraktározódnak és egy baráti társaság közben folytatott beszélgetés alatt ismét felszínre kerülhetnek. Az idézetek lehetnek frappánsak, érdekesek, mellbe vágóak, de ami fontos, hogy hivatkozhatunk rájuk.

Ma már egyre inkább elterjed az angol nyelv használata, ami világnyelv lett. Multinacionális cégeknél már most is a munkatársak közötti kommunikáció angol nyelven folyik. Sokféle angol idézet található a neves amerikai írók műveiben vagy a hollywoodi filmekben. Ezek most már összegyűjtve is megtalálhatók tematikus internetes weboldalakon, ahol kedvünkre böngészhetünk a sok ezer angol idézet között. A legnépszerűbbek a nagy amerikai elnökök, mint Kennedy, Roosevelt, Reagan idézetei, de az olyan nagy amerikai filmsztárok idézetei is kedveltek, mint Harrison Ford, Clint Eastwood és Paul Newman.

Küldhetünk idézeteket jeles események alkalmából rokonainknak, barátainknak születésnapjukra, névnapjukra. Gyakran szerepelnek idézetek képeslapokon is. Sokat tanulhatunk ezekből a bölcsességekből, tanítanak minket és óvnak attól, hogy bajba kerüljünk. Figyeljünk tehát arra, mit mondtak elődeink vagy köztiszteletben álló személyek, mert tőlük sok mindent tanulhatunk, amelyet az életünk során alkalmazhatunk.

Vélemény, hozzászólás?