Html programozás online

Az első Tim Berners-Lee által 1990-ben kifejlesztett HTML a Hypertext Markup Language rövidítése. A HTML-t elektronikus dokumentumok (ún. oldalak) létrehozására használják, amelyek megjelennek a világhálón. Minden oldal tartalmaz egy sor kapcsolatot más oldalakkal, úgynevezett hiperhivatkozásokkal. Minden weblap, amelyet az interneten lát, a HTML kód egyik vagy másik verziójával készül.

Html programozás a webiskola.hu weboldalon érhető el, tehát itt a helye nálunk, ha ön is keresi a megfelelő programozási helyet. A HTML kód biztosítja a szöveg és képek megfelelő formázását az internetböngészőhöz. HTML nélkül a böngésző nem tudná, hogyan jelenítsen meg szöveget elemként, vagy töltsön be képeket vagy más elemeket. A HTML az oldal alapvető struktúráját is biztosítja, amelyre a lépcsőzetes stíluslapok kerülnek, hogy megváltoztassák annak megjelenését. Gondolhatunk a HTML-re úgy, mint egy weboldal csontjaira (felépítésére), és a CSS-re, mint annak bőrére (megjelenésére). A legtöbb HTML-címkében van egy nyitó címke, amely tartalmazza a címke nevét, a címke attribútumait, egy záró címkét, amely egy előre mutató perjelet, és a címke nevét bezárja.

A legtöbb címkét a szögletes zárójelnél kisebb és annál nagyobb zárójelek tartalmazzák, és a nyitott és záró címke között mindent megjelenít vagy befolyásol a címke. A HTML5 a HTML4-ből a HTML4-ből történő frissítés (az XHTML más verziószámozási sémát követ) ugyanazokat az alapszabályokat használja, mint a HTML4, de felvesz néhány új címkét és attribútumot, amelyek jobb szemantikát és dinamikus elemeket tesznek lehetővé, amelyek aktiválódnak a JavaScript használatával. Amennyiben megtekintené a html teljes leírását vagy programozni szeretne, esetleg elsajátítaná a programozás rejtelmeit, mindenképpen látogasson el a webiskola.hu weboldalra.

Vélemény, hozzászólás?