Dolgok, amelyeket meg kell tennie, mielőtt részt vesz egy állásbörzén

A legtöbb állásbörze január és május között van. Amikor a tavasz megérkezik, a dolgok általában felgyorsulnak, mert a legtöbb munkaadó azt szeretné, ha a nyár megkezdése előtt az állásajánlatok betöltöttek lennének.

Ha Ön az állásbörzéken részt vevő álláskeresők közé tartozik, hasznosítsa ezeket a tippeket, hogy felkészülhessen rá és a lehető legtöbbet hozza ki ott töltött idejéből. Minden állásbörzén több száz olyan társaság lehet, amellyel beszélgethet, de ez nem jelenti azt, hogy lesz ideje elérni mindet. Idő előtt kutassa fel, melyiket szeretné megközelíteni, hogy a legtöbbet hozza ki ott töltött idejéből. Mindig készen kell állni a kívánt cégek listájával, azoknak a cégeknek a listájával, ahol szívesen dolgozna egyszer! Amikor ismeri a célokat, elkezdheti testre szabni az anyagokat is. Segít, ha megnézi a vállalat weboldalát, így láthatja, hogy milyen állásajánlatokkal rendelkeznek, valamint az egyes pozíciókra vonatkozó követelményeket/munkaköri leírásokat is megtalálja.

Ez az információ segíthet az önéletrajz és a kommunikáció során, amikor találkozik az egyénekkel az állásbörzén. Ez segíteni fog a kísérőlevél megírásában is, amikor hivatalosan benyújtja állásajánlatát. Az állásbörzék kiválóan alkalmasak a hálózatépítésre – nem csupán az önéletrajz leadásáról van szó. A megfelelő partnerekkel szeretne beszélgetéseket kezdeni. Ha van olyan munkáltató, akinek szeretne dolgozni, de nem veszik fel a kívánt munkára, fontos, hogy mégis beszéljen velük. Soha nem lehet tudni, mikor nyílhatnak meg pozíciók. Az ott található kapcsolattartók másokhoz is irányíthatják Önt, például azokhoz akik vezetik azt az osztályt, ahol dolgozni szeretne, hogy közvetlenül az adott személlyel léphessen kapcsolatba. Minden a kapcsolatokról szól! A másokkal való kapcsolat kulcsa a beszélgetés. Tegyen fel érdekes kérdéseket! Legyen valaki, akire emlékeznek a nap végén, ezt pedig egy érdekes beszélgetéssel érheti el.

Vélemény, hozzászólás?