A legjobb programok Victoria-ban

Victoria, Brit Kolumbia fővárosa, Vancouver-sziget déli csücskében található. Az enyhe éghajlatnak és a rengeteg tennivalónak köszönhetően Victoria nagyon népszerű turisztikai célpont mind a kanadaiak, mind a nemzetközi utazók körében.

Egy nagyon békés és festői hely, az Abhazi Garden csak egy rövid autóútra található Victoria belvárosának délkeleti részétől. Itt található egy gyönyörű örökségi ház, valamint szép terek és kertek, amelyek körül kóborolhatnak. Az ingatlant Abházia hercegéről és hercegnőjéről nevezték el, akik itt éltek, és 1946-ban kezdték el kialakítani a parkosított kertet, annak sokféle állatvilágával és mesés kilátásaival.. Festői természetéből adódóan az Abházia kert esküvőknek és magánrendezvényeknek ad otthont minden évben. Kanada legrégebbi kínai negyede, Victoria élénk részében, nyüzsgő üzleteivel és forgalmas éttermeivel a város szívében található. Amellett, hogy számtalan boltot böngészhet, és több tucat ízletes ételt kóstolhat meg, a környék vonzó építészettel is büszkélkedhet, és 1995-ben Nemzeti Történelmi Emlékhelynek nyilvánították.

Kezdetben csak egy fából készült kunyhók gyűjteménye volt a Victoria’s Chinatown, de most olyan látnivalókkal van tarkítva, mint a díszes kapu és a Tam Kung-templom, valamint a keskeny és hangulatos Fan Tan sikátor. Csak egy rövid sétára van a Kínai negyedtől a város egyik legszokatlanabb, mégis furcsán vonzó látványossága: a Victoria Bogárállatkert. Két szobájába mintegy ötven lenyűgöző faj tartozik, kiállításokkal és hozzáértő idegenvezetőkkel, akik mindent megtanítanak rovaraikról Amióta 1997-ben megnyitotta kapuit, a mini állatkert csodálatos bogárvilágával egyformán oktatta és meghökkentette az embereket. Az imádkozó sáskák és hangyák mellett, tarantulák és sötétben világító skorpiók is vannak az állatkertben. Minden rovar vagy pókféle lenyűgözőbb, mint az előző!

Vélemény, hozzászólás?