Hogyan tervezzen előre, ha vendégeket vár otthonába?

Ha szereti, ha a család és a barátok az ön házában szállnak meg, csodálatos ötletei lehetnek a közös időtöltésről. De ha retteg a munkától, a főzéstől, a végtelen döntéstől, hogy mit csináljon, és minden mosnivalótól, amikor távoznak, érdemes elolvasnia tippjeinket a vendégek szórakoztatására.

A zűrzavart az amúgy is fárasztó munkanapok, a gyerekek tevékenysége, főzés és az ügyintézés is fokozza. Ha az ütemtervében családtagok vagy különleges barátok látogatása szerepel, egy kis tervezés és szervezés elősegíti az idő repülését, és azt Ön és vendégei is alig várják a következő látogatást. Hagyjon egy kis „üdvözlő ajándékot” a hálószobájukban, hogy tudassa vendégeivel, hogy örül, hogy önnel vannak. Jó választás lehet egy tasak, puhafedeles könyv, a helyi látnivalókról szóló szórólapok vagy a filmek listáját tartalmazó szórólap a moziból. Egy szép váza friss virágokkal pedig mindig üdvözlendő ajándék! Ne felejtsen el egy rövid köszöntőt sem.

Készítsen étkezési ütemtervet arra az időre, amikor a vendégek önnel lesznek. Ez nem jelenti azt, hogy mindenkinek főznie kell. Ha a látogatói néhány napig ott lesznek, akkor a legtöbb dolgot előre elkészítheti. Ha a látogatást meghosszabbítják, nézelődjön étkezési lehetőségek között, mind a kötetlen, mind a különleges lehetőségek között. Rendelhet pizzát, vagy megkérheti vendégeit, hogy tervezzenek és készítsenek el egy-két ételt. Készítsen egy listát az étlapokról és az összetevőkről, arról, hogy mennyi embert kell etetnie, ki lesz a felelős és ki takarít. A vendég nem azért érkezik, hogy ön ilyenkor mosson, főzzön vagy dolgozzon, tehát érdemes ezt elkerülni. Adjon lehetőséget magának és vendégeinek, hogy kikapcsolódjanak és élvezzék egymást. Senkit nem fog érdekelni, ha a konyha csillog-villog, vagy az ágynemű vasalva van. És ha van tennivaló, fogadjon el minden ajánlatot, legyen az mosogatás vagy teregetés. Legyen csapatjátékos, és mindenkinek előnyére válik.