Hogyan lehet áttérni egy munkahelyi vezető szerepre?

Akár egy csapatot irányít, akár egy országot vezet, a vezetői szerepváltás kissé kihívást jelenthet. Ha jobb lábon akar elindulni, akkor néhány dolgot érdemes szem előtt tartania.

A vezetői átmenet mindig kissé kínos. Az emberek megszokják, hogy a dolgok egy bizonyos módon működnek, és amikor a dolgok megváltoznak, ez kezdetben kihívást jelenthet néhány ember számára. Nem mindenki fogja tudni, hogyan reagáljon a változásra, és néhány ember ellentmond Önnek. Ön is ember. Hibázni fog. Mindaddig, amíg birtokolja őket, és nem követi el ugyanazokat a hibákat újra és újra, addig jól lesz. Ne hibáztasson másokat, ne mutogasson, és ne mentségeket keressen. Engedje meg magának a hibát, tanuljon belőle és lépjen tovább. A döntései nem mindig lesznek népszerűek, de amíg elvégezte a kellő gondosságot, elemezte a helyzetet és elhitte, hogy amit csinál, az a legjobb dolog a csapat, a társaság életében, ez minden, amit tehet. Ahhoz, hogy hatékony vezető legyen, hozzáférhetőnek kell lennie. Az embereknek jól kell érezniük magukat, ha önnel beszélgetnek és visszajelzést adnak.

Tegyen valódi erőfeszítéseket az emberek megismerésére, céljaik és érdeklődésük megértésére, valamint barátságosságra. És ne féljen a gyengeségeitől. Senki sem tökéletes. Az átláthatóság segíthet abban, hogy bizalmat és tiszteletet szerezzen csapata részéről. Nem kell félnie attól, hogy befolyása legyen. A jó vezetők segítenek másokat, és megtalálják a módját, hogy támogassák őket, hogy jobban végezhessék munkájukat. A vezetők ösztönzik a növekedést, az ötleteket és a visszajelzéseket. Meghallgatják csapatukat és támogatják őket, ahol segítségre van szükségük. Nem fojtják el növekedésüket azzal, hogy lehúzzák őket. Ahelyett, hogy azt mondaná: „Ez rossz, javítsa ki”, próbáljon valami olyasmit mondani, hogy: „Azt hiszem, jobban is csinálhatjuk. Hogyan tudok segíteni?”

Vélemény, hozzászólás?