Hogyan juthat hozzá ingyenes Wifi-hez bárhol?

Mindannyian jártunk már így: ingyenes Wi-Fi-t kerestünk útközben, de nem találtuk meg. A trükk abban áll, hogy tudjuk, hogyan és hol kell keresni, viszont ne felejtsük el, hogy a nem biztonságos nyilvános hálózatok aranybányát jelentenek a hackerek számára!

Ha ingyenes internet-kapcsolatra van szüksége, akkor jól ismert nyilvános helyekre kell mennie, amelyek Wi-Fi hotspotokat kínálnak. Rengeteg közül választhat – kávézók, éttermek, kiskereskedelmi üzletek, szupermarketek, múzeumok és még sok más. Egyes városokban ingyenes Wi-Fi-hozzáférés is biztosított az óvárosokban, plázákban vagy turisztikai látványosságok területén. New Yorkban, Barcelonában vagy Párizsban nem lehet problémája. Csak az utazás előtt mindenképpen végezzen el egy kutatást. Ha a semmi közepén van, nincsenek kávézók, de valóban szüksége van internetre, ellenőrizze, hogy telefonja rendelkezik-e 3G vagy 4G kapcsolattal.

Ha igen, tökéletes! Ezáltal telefonját Wi-Fi hotspottá változtathatja. Lehet, hogy nem tud HD filmeket sugározni, de több mint elegendő néhány kutatás elvégzéséhez vagy e-mailek küldéséhez. Mivel manapság mindenre van alkalmazás, nem meglepő, hogy bárhol megtalálhatja az ingyenes Wi-Fi-t. A Wi-Fi Map az egyik legnépszerűbb alkalmazás, amely segíthet az ingyenes Wi-Fi elérésében bárhol. A nagyszerű dolog az, hogy tartalmaz több mint 100 millió Wi-Fi hotspotot tartalmazó térképet és bejelentkezési adatokat. Mivel az alkalmazást tömegesen vásárolják meg, a legtöbb hálózat bevált és tesztelték. AStabridge egy másik, tömegesen beszerzett alkalmazás, amely több mint egymillió ingyenes nyilvános Wi-Fi hálózattal rendelkező térképet kínál. Nem csak a bejelentkezési adatokat, hanem az automatikus csatlakozás funkciót is tartalmazza.

Vélemény, hozzászólás?