Hasznos tippek az érettségi ünneplési etikett tökéletesítéséhez

Az érettségi az egyik legjelentősebb esemény egy fiatal életében. Ez nemcsak a vég, hanem a kezdet is, és itt az ideje, hogy megünnepeljük azt a kemény munkát és órákat, amelyeket a diplomások a jövőjükre való felkészülésbe fektettek.

Ahogy a diploma megünneplésére készül, hasznos, ha tisztában van az érettségi etikettjének minden aspektusával, így teljes mértékben élvezheti a nagy napot. Ezek az etikett tippek a szülőknek vagy más szeretteiknek szólnak, akik az ünneplés koordinálásáért felelősek. Körülbelül két-három hónappal a diploma megszerzése előtt küldjön el egy „save the date” e-mailt vagy jegyzetet. Május és június nagyon mozgalmas hónapok az ünnepekkel és az utazásokkal, ezért gondoskodnia kell arról, hogy szerettei naptárában megjelenjen a hivatalos dátum, amikor a hétvégék megtelnének. Gyakran előfordul, hogy egy végzős csak körülbelül öt jegyet kap a tényleges diplomaosztó ünnepségre. Ha nagy családja van, akkor nehéz lehet kiválasztani, hogy ki kap helyet a közönség soraiban.

Ha nem tud a végzős osztály többi tagjától pótjegyet összekaparni, kérdezze meg a végzőstől, hogy melyik családtagot szeretné meghívni. Azokkal a családtagokkal akik nem jönnek beszélgessen négyszemközt, hogy elmagyarázza az ülések korlátait. Ha a végzősnek nincs határozott véleménye arról, hogy kik jelennek meg, dönthet úgy, hogy sorsolást indít az érdeklődő családtagok számára. Ez egy korrekt és szórakoztató módja annak, hogy bevonja szeretteit, és mindenkinek egyenlő esélyt biztosítson az ünnepségen való részvételre. Néha zavart okoz a bejelentés és a meghívó közötti különbség. Az érettségiről szóló hirdetményt postán küldik el, amelyben egyszerűen csak közli, hogy a hallgató diplomázik. Ezen a dokumentumon gyakran szerepel az érettségi dátuma, de nem valós meghívó az ünnepségre. A meghívókat külön küldjük el, és csak azoknak adjuk ki, akiket szeretne az ünnepségen látni.

Vélemény, hozzászólás?